Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 18. 2. 2018 12:11

Rozumiem tomu dobre, ze malicko maznuta fotka zo zrkadlovky je dokaz ich problemov a nechopnosti odfotit rychly sport, kdezto u bezzrkadloveho Olympusu je to vyhoda, pretoze fotka vyzera potom lepsie ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 18. 2. 2018 12:19

Správně ti to politicky myslí. Mimochodem, teď jsem se dověděl, že i správná a pravdivá informace se může jevit jako fejkňůs, pokud je řečena v okamžik, kdy to vyhovuje straně, která hodlá manipulovat. Ty brďo, někdo vobjevil Emériku.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob222 18. 2. 2018 12:22

Ja som si teraz kúpil za 190 euro funglovku 10-18 ku canonu. Skúšam a za tie prachy som mierne nadšený v medziach zákona. Bohužiaľ na olouša by to stálo minimálne trojnásobok.
Ešte sa s takou širočinou naučiť komponovať! Halt chce to fištróna. Musím okukať Luňákove foto naširoko.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 18. 2. 2018 12:30

Jo, konstrukcne je to take uboziatko, ale inak je to skvele sklo. A zase ma stabilizaciu, cize ta cena je vzhladom k tomu co ponuka naozaj smiesna.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 18. 2. 2018 12:35

Ja som po prvom videni review 10-18tky na Canona neveril, ci sa nepomylili s cenou .. za tak malo penazi, tak vela muziky. Ale uz radsej cusim, aby si to nerozmysleli :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 18. 2. 2018 12:43

No ja jsem pochvalil dva lidi co sem dali fotky “ze bych je jako sefredaktor otiskl” a vono je to malo. To musi bejt na prvni cenu asi!
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 18. 2. 2018 12:47

Ten Mladý pingpongář mi zněl docela pejorativně, něco jako Mladý železničář :-).

Jinak ten Japonec i Ukrajinec jsou oba profesionální hráči, kteří se naší akce zúčastnili jen proto, že jsme vypsali peněžitou odměnu. Ten Japonec mne fascinoval, protože se neustále usmíval, ale neuměl ani slovo anglicky nebo česky, pokud něco chtěl, to dával do smartphonu do překladače. Jeho pohyb a bojovnost ale zastínila všechny ty naše extraligové hráče, něco takového jsem u nich nikdy neviděl, to je ta asijská mentalita.

Obrázek

Dima Prokopcov naprosto tomu odvedl naprosto precizní výkon, efektivně směřující k tomu, aby dostal obálku s cenou pro vítěze, když to bylo rozhodnuté, předvedl několik divácky atraktivních výměn, ale jinak soustředěně šel za vítězstvím. Stejně to byl zvláštní pocit, když na takový sranda turnaj přijel opravdový profesionál.

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 18. 2. 2018 14:27

Tyhle jsou dobrý. Míca samozřejmě též ;-)
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 18. 2. 2018 14:46

Ta blonďatá Míca Fíca lépe vypadala (ale hrála blbě, kdyby více trénovala, mělo by to pozitivní efekt na její výsledky i postavu :-) ). Nejlepší Míca Fíca bylo loni, ale letos nepřijela, protože studuje nějakou psychologii v Holandsku a našla si tam přítele, tak neměla čas.

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 18. 2. 2018 14:52

Ještěže se tu neúčastní její tatínek ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 18. 2. 2018 16:06

Ony obecně hráčky pingpongu až na výjimky nemají pěkné postavy, nejsou to žádné vychrtliny jako v gymnastice nebo v baletu. Včerejší vítězka vůbec nebude-li dojem sportovkyně, spíše byste ji tipovali na účetní, hospodářku nebo pokladní v supermarketu. V tom je podle mne lepší třeba volejbal, tam mají hráčky vesměs lepší figuru.

Tímhle pro mne zase sezóna skončila, další akce bude už venku, chystám se na Food festivaly a pak tradičně na Staropramen Cup v plážovém volejbalu a mezitím možná nějaký ten výlet nebo fotografování města Prahy, chci to rozšířit o procházku mizející Prahou.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 18. 2. 2018 17:20

Sem normalne po dlouhy dobe zase neco fotil - zcela poprve expedicni RC modely. A celkem zajimavy tema, maskovat to, aby vypadalo jako realny offroad. Nebo aby ho to spis pripominalo. Dobra blbost a navic se zabavi i deti. Vysledky nic extra, nudny svetlo, na dite zima a malo casu, ale az zase vytahnu syna, tak neco hodim. No a uz stavime i vlastni, at se muzeme ucastnit :-D

-- 18. 2. 2018 17:21 --

A navic sem objevil vyuziti pro Zeisse 135, coz sem rad. Kdysi sem na nej setril opravdu dlouho a od nastupu digitalu nevedel, co s nim... :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 18. 2. 2018 18:56

Dej fotku, ty expediční RC modely mohou vypadat na fotce dobře ! Předpokládám, že to bylo jen statické, když si pochvaluješ MF Zeiss.

Ne že by s MF Zeissem nešlo fotit pohyb, ale odpad bývá o dost větší než s AF, hlavně když se hýbe nepředvídatelně.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Grimjaur 18. 2. 2018 20:14

Pro svou potřebu jsem si udělal srovnání dvou rozdílných koncepcí stabilizace, tedy 3 osý kardan oproti stabilu na senzoru podpořeného optíckou stabilizací ve skle. Předem říkám, že jsem se sestavou docela mlátil, takže to trošku znevýhodňuje foták.
https://www.youtube.com/watch?v=rn_tDNEeQkY
A takhle jsem si to poskládal pro natáčení.
sestava.jpg


-- 18. 2. 2018 20:30 --

Jo a ilustrační foto je iPajdou Air2.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 19. 2. 2018 06:25

Pro mne je to pořád ještě jen taková hračka, něco jako GoPro nebo Smart Glasses. Těm prvním dvěma módním vlnám jsme podlehli, GoPro jsme vrátili, protože se tam něco pokazilo v elektronice a Smart Glasses se Micině válejí někdo v tom jejím bordelu v pokojíčku, po původním nadšeni je tak 2 roky nepoužívá. V Číně je nabídka dronů velká, tady se to také dá koupit (byť docela výrazně dražší, ale kvůli záruce to asi dává smysl, pokud nejezdíte do Činy často) ale po těchto zkušenostech se do toho neženu. Bývalý kolega létá s na na míru vyrobeným dronem a používá převážně Sony bezzrcadlovky, umí jim přesně zadat, kdy, co a odkud se bude fotit nebo natáčet, umí vynést do vzduchu a ze země ovládat třeba i Nikon D850 (byť Nikon hází klacky pod nohy) a měl ve vzduchu i středoformáty, Hasselblad a Fuji. Ten Mavic je zajímavý na hraní a na pár záběru ročně, ta stabilizace se mi líbí, výstup ne.

Ročně jsem asi tak jednou dvakrát v situaci, kdy by se mi hodilo, většinou někde u moře u nějakých útesů, kdy to nemohu vyfotit shora od moře nebo někde ve městě, kdy by fotka z ptačí perspektivy vypadala dobře, nicméně tam už to zavání řešením nějakých povolení a zákazů.
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků