DIGIfoto končí, čím ho nahradit.

Rady, náměty, připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod zahradnikB 20. 12. 2011 23:56

U Digitofa mi bylo nesporně velmi sympatické i to, že bylo schopné zabrousit nejen do digitální fotografie, ale i do fotky filmové. Nebylo to často, ale bylo to milé. Jediná rozumná alternativa je teď z mého pohledu Karbusického plátek. Mám k němu velké výhrady, ale budu-li si muset vybrat nástupce ve fotočasopisech, bude to karbusického Pentaxlife - pardon - čsl.fotografie... :-)
zahradnikB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 21. 12. 2011 08:11

Já jsem tedy s digitální formou čtiva velice spokojený. Mohu si fotografie zvětšit, pohodlně listovat mezi články, ihned si přečíst komentáře (když to tedy není obvyklý flame) a můj 7 palcový tablet nacpu kamkoli :). Ale to je prostě individuální volba. Upřímně bych raději dal 20-50kč za digitální formu časopisu než 130kč (nebo kolik po tom zdražení stál)
pota
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 21. 12. 2011 08:34

Jo, Lidé a Země nabízejí jako univerzální náhradu za všechno, nám to začali posílat místo zrušené VTM. Číst se to nedalo, samozřejmě už nedostali ani kačku.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Merdži 21. 12. 2011 08:49

Íha, ono Digifoto končí? To jsem nevěděl. Myslím, že třeba recenze v něm byly svého času nejlepší ze všech fotočasiopisů, občas tam bývaly dobré návody na úpravu fotek. Jeden čas jsem ho kvůli ceně odebíral elektronicky a nebylo to ono, nikdy jsem si ho tak nepročetl, jako tištěnou formu. V poslední době si většinou nejdřív v trafice prohlédnu, co v kterém časopise je a až pak se rozhodnu, jestli ho koupím. Ceny nejsou nejlidovější. Nějak mi v časopisech chybí návody na pokročilejší úpravy fotek. Co se týká Čsl. fotografie, oproti Fotolive se zlepšila, ale stejně pořád u mně přetrvává averze vůči pánovi Karbusickému, tak pořád nějak nemám chuť ten časopis kupovat.
Merdži
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 21. 12. 2011 09:08

Pety: VTM jsem si kupoval na stánku, ale Ikarii jsem měl předplacenou. Neskutečně mě rozčílilo, když mi najednou bez upozornění přišlo do schránky něco jiného.

"[...] měsíčníky Digifoto a Mobility budou pokračovat už jen jako příbaly několika lifestylových titulů vydavatelství." To si o nás myslí, že jsme idioti?

"V rámci optimalizace portfolia[...]" Mladá fronto, který další kvalitní titul (ať už původní nebo koupený), se chystáš zrušit teď? A jakou další lajfstajlovou žumpou ho nahradíš?
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 21. 12. 2011 10:11

Školy a televize dělají z lidí čím dál tím větší blbce, tím pádem se za chvíli uživí jen sprostý bulvár. Časopisy pro myslící lidi zaniknou všechny.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod belrok 21. 12. 2011 11:34

Tak snad mám alespoň trochu dobrou zprávu. Digi Foto sice končí, ale pan Lidner prý rozjede nový fotografický časopis a doufá, že nejdéle do března se to povede. Tato informace je přímo od z jeho pera. Tak mu budu držet, ať se to povede a máme tu nový a stejně dobrý časopis :)
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod viperisso 21. 12. 2011 12:14

Nevi nekdo jak to bude s verzi Digifota pro iPad ? tedy jestli bude pokracovat (pokud planuji delat digifoto jako "prilohu" tech ehm veci) nebo to stopnou komplet cele ? pak bych trochu nechapal proc s tou iPad verzi prisli, je snad od leta teprve.
viperisso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozakm 21. 12. 2011 15:00

Nejnovější číslo Digitálního fota
http://www.fotoaparat.cz/article/11095/1

Takový časopis pro všechny - od základů přes pokročilejší věci po inspiraci...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kubuthor 22. 12. 2011 14:39

Držím palce DF v příští reinkarnaci.
Měl jsem chuť zainvestovat do předplatného něčeho, co budu kritizovat, na co budu frflat a vlastně se na to každej měsíc těšit... u ostatních "foto"časopisů toho ke kritice toliko bohužel není...
Takže ještě jednou, zlomtevaz.


(postup MF je podle mě ne-chytrý)
kubuthor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 22. 12. 2011 16:04

kozak: bohuzel DFM je vsechno, jen ne seriozni casopis. Ma na tom vinu zejmena dosti divna (hodne mirne receno) britska redakce, staci si precist posledni srovnavaci test Canon vs Nikon. Navic je zrejme sponzoruje Adobe, protoze co clanek, to zminka o photoshopu, bez ktereho se fotograf neobejde^_^
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Standav 23. 12. 2011 17:45

I já jsem z toho překvapen, když Digifoto tak náhle skončilo. Jsem již takový dvaašedesátiletý fotoamatér, od roku 1966 stále beru nějaký fotočasopis, aktivně jsem ve fotoklubu... A Digifoto se mi zdálo pro mne takové nejlepší! A jak už tady někdo nadhodil, papírová podoba je přece jen nejlepší: s papírovým časopisem se dá tak nějak "pomazlit"! Hledení do počítače to nenahradí...
Standav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milann88 23. 12. 2011 18:49

Digitální foto magazín, prima časopis.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod x2005 24. 12. 2011 13:29

zahradnikB píše:U Digitofa mi bylo nesporně velmi sympatické i to, že bylo schopné zabrousit nejen do digitální fotografie, ale i do fotky filmové. Nebylo to často, ale bylo to milé. Jediná rozumná alternativa je teď z mého pohledu Karbusického plátek. Mám k němu velké výhrady, ale budu-li si muset vybrat nástupce ve fotočasopisech, bude to karbusického Pentaxlife - pardon - čsl.fotografie... :-)


Ano, u Digifota bylo faj, že nebylo až tak úplně jen "digi". Redakce na úrovni a speciálně testy pan Lindnera měli informační hodnotu. V editorialu posledního čísla "neslibovali žádné dramatické inovace" - tak to teda nevím, zda zrušení se dá mezi to počíta....

"Pentax-revue" :lol: jsem kupoval ještě pod původním názvem Photolife. Krabusický byl klasik v dobách, když brojil proti digitální technice a prosazoval film/diák. Ovšem když konvertoval na digi Pentax tak to celá začalo být tak nějak bez nápadu.

Tištěný časopis byl fajn, hezky jsem si při čtení relaxoval. Fotografie totiž není o zvětšování "fotek" na tabletu....
x2005
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radek72 25. 12. 2011 14:45

V současné československé fotografii jsou články Karbusického jediné články, které osobně považuji za přínosné. Od té doby, co Photolifu a nyní ČSfotografii velí ml. paní Karbusická, se časopis stočil úplně jinam. Začalo to jajíma 10stránkovýma fotoreportážema, které jsem po čase začal přeskakovat. Teď je tam několik dalších přispěvatelů, kteří píší také fotoreportáže. 80% obsahu časopisu je jen rozjímání o fotografii. Ne že by publikované fotografie nebyly pěkné, ale pro mě osobně je to dost málo, abych za takový časopis platil. Nechal jsem doběhnout předplatné a přešel na DigiFoto, a teď mě mrzí, že také končí. Jako přílohový časopis ho také kupovat nehodlám. Uvidíme, zda najdu nějaký jiný tištěný časopis o fotografii, nebo zůstanu jen u internetových.
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků