Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Davidof 4. 1. 2019 09:57

My v Plzni máme asi 10 cm, začíná kalamita :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod landov 4. 1. 2019 14:18

U nas v KE hlasili, ze bude snezit...nespdla ani vlocka a teraz svieti slnko a je modra obloha.
Doobedu to vyzeralo takto nedaleko KE
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 4. 1. 2019 18:52

Ještě jednou rakouská zima:

Obrázek

Windischgarsten, Horní Rakousko

Na lyže bylo moc lidi a moc málo upravené sjezdovky, ale jinak jsme si to moc užili, našli jsme báječný Steak House a Pizzerii jménem Larma’s kde jsme si moc pochutnali (naprosto dokonalé steaky a zákusky, výbornou pizzu a těstoviny beru jako samozřejmost ...). Na sjezdovce spousta lidí, příště jedeme zase do Dolomit, ale ve městě mne docela překvapilo, jak dobře místní zvládají odklízet přívaly sněhu.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Hlava 4. 1. 2019 21:21

Jaj, to jsi mel rici, ze miris k Hinterstoderu. Ja si tam zajel minuly tyden na otocku tady z Linze, a za me des a hruza. Uz v devet rano vsude totalni fronty, nahore mraveniste, a jeste ke vsemu samy kotvy. A uz druhy den se nam tu sypou hromady snehu, takze radsi nikam nevyrazet. Ale pravda, ze snich zvladaji rakusaci odklizet excelentne.
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 1. 2019 22:05

Manželka mne vyhecovala, abychom to zkusili, že je to o dost blíže, než ty Dolomity a že ještě k tomu hodně ušetříme. Potvrzuji, že lyžování bylo běs a hrůza, když jsem to viděl, tak šly lyže zpátky do boxu a místo lyžování jsme dali bazén a další náhradní program.

To sněžení byli ale protivně intenzivní, tak jsme nevzdalovali moc mimo hotel, jen jsme autem projeli zasněžený Wurzelalm a Hinterstoder, čistý sníh a zimní romantika.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Hlava 5. 1. 2019 12:40

Ja o den pozdeji zkusil i Grünau/Kasberg, coz je stredisko jeste o malinko bliz, v podstate pres kopec. Jeste ze jsem prijel v 8 rano, jinak bych se pekne s lyzema prosel, bo maji parkoviste kdesi v tramtarii. Nahore nemlich to same jako Hinterstoder - mraveniste, spousta kotev, a nadto jeste jakasi debilni kabinova lanovka do druhe casti, ktera jezdi jen po 4 kabinach. Fronty kam se clovek podival. Takze ponauceni blizka strediska vynechat, prvni pouzitelne mi prijde asi Schladming. To uz je trochu vetsi, a hlavne z parkoviste nahoru tam neni jen jedna lanovka, jak u dvou zminovanych ...

Jinak nam tu snezi i treti den v kuse :-)
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 1. 2019 13:12

Místní nám také říkali zkusit Schladming, ale současně nás varovali, že je to hodinu a půl cesty a že to tam o moc lepší nebude, aspoň podle zkušeností těch, o to podnikli.

Já mám obecně s Rakouskem zkušenost, že tam bývá dostatek sněhu, oceňuji kvalitu jídla a příjemné ceny v restauracích a kavárnách, ale ve srovnání s Itálií nebo Švýcarskem nás v Rakousku o mnoho častěji zaskočilo počasí, mlhy a sníh, a sjezdovky nebývají tak upravené, jak máme rádi, navíc v Rakousku bývá hodně lyžařů na kilometr čtvereční, což situaci rychle zhoršuje. Týden předtím jsme byli s Micinou v Alpe di Siusi, kde byly poloprázdné dokonale upravené sjezdovky, modrá obloha a sluníčko. Jako bonus jsme měli sjezdovky do 50m od hotelu. Švýcarsko máme také rádi, jezdíme převážně do Bernských nebo Walliských Alp, také mají přes 300 dní slunečního svitu v roce, ale dvakrát po sobě byly sjezdovky zavřené kvůli nebezpečí lavin, tak preferujeme ty Dolomity.

Na Rakousko jsme kývl kvůli tomu, že jsme jeli jen na 3 dny a že jsem "ušetřil" cca 200 kilometrů na jedné cestě, ale nestojí to za to, protože do Rakouska se nejede přes Rozvadov a jízdní průměr je na státních silnicích cca o třetinu pomalejší a lyžování bylo o mnoho horší. S výjimkou přejezdu přes horské vesnice ani nebyl moc důvod vytáhnout foťák z brašny.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 9. 1. 2019 07:03

Tak nam nasnezilo poriadne ajtu...vcera vecer cesta z BA do KE 6,5hod. Z Bratislavy do Zvolena (200km) po dialnici 80kou...vitajte na Slovensku.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 9. 1. 2019 08:34

V Ba včera študenti recesisti roztláčali autobus pri internátoch. Máme zimnú rozprávku a ja seknuté kríže a skučím na posteli pod liekmi.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 9. 1. 2019 21:32

U nás pořád takové to něco mezi sněhem a deštěm a mrholením, slunce žádné, člověk za tmy jede do práce s za tmy z práce. Už aby se ty dny trochu prodloužily a vysvitlo slunce.

Micina je se školou na horách, tam prý je sněhu spousta. Na záda mám od tchyně nějaké mazání, jmenuje se to Herbavera, je to s konopím a je to prý extrasilné.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Grimjaur 9. 1. 2019 22:17

Chuck Norris si v Praze půjčil auto a projel jako jediný Dé jedničkou do Brna. Říkal to Hliník, co stojí u Humpolce. Jinak sněžilo, což je fakt divné. V zimě?
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 10. 1. 2019 06:34

U nás teď také konečně sněží, je to romantika. Romantika ale skončí, až nebudu mít kde zaparkovat, protože to všichni kromě mne vyhodnotí jako kalamita a nevyjedou.

Jen mne mrzí, že odjíždím do práce a přijíždím za tmy, takže asi nic nenafotim.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod landov 12. 1. 2019 08:17

Vcera bolo u nas krasne slnecno, tak som si isiel vyvetrat hlavu do lesa.
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 12. 1. 2019 10:35

U nás v Praze jsou zbytky sněhu a mokro, po slunci ani památky, fotoaparát zůstává v brašně.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Obšák 12. 1. 2019 19:45

Já jel včera fotit na můj oblíbenej kopec v Jeseníkách a dopadlo to stejně jako předtím v prosinci, jen s tím rozdílem, že tentokrát jsem ani nemusel vyjít až nahoru. Ve 2/3 kopce jsem potkal dva borce, tak se toho, co šel první ptám, jestli má cenu jít nahoru a bylo mi jasné, co mi na to řekne. Druhej borec byl kolega fotograf a shodli jsme se na tom, že to nemáme jednoduché :-) Tak jsem aspoň udělal něco pro svou fyzičku :-) Fotka mobilem kousek od parkoviště ;-)
Přílohy
IMG_20190111_144351-2.jpg
Obšák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků