Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 14. 3. 2018 19:35

Uvidíme, s čím Canon přijde a co má připraveného Nikon. Každopádně to vypadá, že se něco bude dít.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 14. 3. 2018 20:35

kozakm píše:Inspirace pro PL :)


Neprislusi mi nicit cizi majetek. Tohle jsou intelektualne stejni "hlavouni", jako ten ve Volvu.
Jinak video mi uz cornul idnes.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pemar 14. 3. 2018 20:57

Procento blbců je v populaci víceméně konstantní, takže se s nimi setkáte víceméně všude, motocykly nejsou výjimkou.

Jak cornul, oni to budou někde publikovat? Aha, už vidím. Hm, a ta diskuse pod tím je také pěkná. Tomu z Volva nadávají, ale tebe také nešetří.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod metatron 14. 3. 2018 21:07

nemame link prosim ? diky
metatron
Návštěvník


Odeslat příspěvekod kozakm 14. 3. 2018 22:10

Petr Luňák píše:
kozakm píše:Inspirace pro PL :)


Neprislusi mi nicit cizi majetek. Tohle jsou intelektualne stejni "hlavouni", jako ten ve Volvu.
Jinak video mi uz cornul idnes.


Samozrejme, proto ten smajlik.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 14. 3. 2018 23:24

Čórnu a nič nezaplatia? Alebo ich skásne youtube a ošulíš?
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 15. 3. 2018 00:26

pemar píše:Jak cornul, oni to budou někde publikovat? Aha, už vidím. Hm, a ta diskuse pod tím je také pěkná. Tomu z Volva nadávají, ale tebe také nešetří.


Prisel mi mail, jestli jsem autor a jestli muzu rict, kde se to stalo. Cekal jsem, ze vlozi odkaz, ne ze si video zkopiruji a upravi. Co uz.
No nesetri me vesmes stylem, jako kdyz se znasilnene zenske vytyka to, ze sla vecer v minisukni. Takze si o to vlastne koledovala^^
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod El Vigo 15. 3. 2018 05:20

kokám že Luňák zase někde na kraji prahy machroval a na silnici nechal pod motorkou lejno
El Vigo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 3. 2018 05:45

Já už si to video detailně nepamatuji, ale pokud si vzpomínám, tak jsi nevynaložil dostatečné úsilí situaci předejít (sledovat provoz kolem sebe, vědět o něm, udělat mu místo), komunisti na to mívali ten gumový paragraf o nepřizpůsobení, neuhnul jsi doprava a jsou tam pokud si vzpomínám i pasáže, kdy by se dalo asi úspěšně tvrdit, že ses plně nevěnoval řízení, to bych viděl jako riziko ohledně pokuty, dále tam bylo nějaké sporné odbočení a další věci. Být někdo z vás profesionální řidič, máte problém kvůli psychické způsobilosti, ten řidič Volva na 100%.

Řídit motorku s sebou nese maximální koncentraci na provoz, moji kolegové si takto “čistí hlavu”, nesmíš myslet na nic jiného. Další věc je, že jízda na motorce je něco jiného, než třeba jízda autem nebo jízda na kole, motorky mají přednosti a slabiny, kterým by měl řidič přizpůsobit svůj pohyb v provozu. Tohle mimochodem platí třeba i o jízdě s dodávkou nebo s rychlým autem, optimální styl řízení s ohledem na ostatní účastníky silničního provozu se změní. Pokud třeba budete jezdit přes s Porsche Macan a pak přesednete do Octavie, uvědomíte si ten rozdíl, ale neuvědomíte si zpravidla, že máte jiné návyky, než ostatní řidiči Octavií. V principu platí, že pokud nejste kopyto, tak řízením více druhů dopravních prostředků se zlepšujete. U Petra Luňáka jsem měl u z jednoho z předchozích videí pocit, že třeba v tom lese možná nejel tak ostražitě, jako bych jel já, střet se zvěří přebíhající vozovku na lesním úseku by ale mohl skončit fatálně.

Ta změna je i fotografů, líbí se mi ty výzvy, když profesionální fotograf fotí s entry fotoaparátem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 3. 2018 06:29

Prisel jsem vam sem nalinkovat video, ale vidim ze s krizkem po funuse.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 3. 2018 06:44

Já teď aktuálně čtu, jak nějaký expert z Fuji tvrdí, že bezzcadlovky se AF brzy vyrovnají zrcadlovkám. Já tam vidím 2 otevřené otázky, za prvé, s jakými zrcadlovkami to srovnává a za druhé, co znamená to brzy. Podle toho, co jsem viděl, se zatím ani Sony A9 neblíží tomu, co umí D5/D500. Zajímavé by bylo srovnání D4s a Sony A9, ale bohužel, D4s kolega už prodal. Pak ještě záleží na tom, v jaké situaci se ten AF posuzuje. Na makro nebo krajinu podle mne bezzrcadlovka stačí už dnes.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 3. 2018 06:57

To bude asi jsao kdyz se napise, ze auta uz se vyrovnaji vlakům. Vsichni jezdi Praha Brno autem, prestoze je vlak rychlejsi, vetsi a tedy pohodlnejsi, ma vyssi vykon v kW, toaletu, jidelni vuz a elektricke zasuvky a da se za jizdy velmi pohodlne sednout.
Hlavne se to da porovnavat ciste teoreticky, podle tech kW treba, meno podle obsahu vody na splachovani toalet, ale hodne lidi co uz nekam cestovali tak na to ma svuj nazor.
A to jsem chytrej, protoze jsem vcera je Trebic Brno vlakem. Pac jsem mel auto v servisu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 15. 3. 2018 07:23

pemar píše:Já teď aktuálně čtu, jak nějaký expert z Fuji tvrdí, že bezzcadlovky se AF brzy vyrovnají zrcadlovkám. Já tam vidím 2 otevřené otázky, za prvé, s jakými zrcadlovkami to srovnává a za druhé, co znamená to brzy. Podle toho, co jsem viděl, se zatím ani Sony A9 neblíží tomu, co umí D5/D500. Zajímavé by bylo srovnání D4s a Sony A9, ale bohužel, D4s kolega už prodal. Pak ještě záleží na tom, v jaké situaci se ten AF posuzuje. Na makro nebo krajinu podle mne bezzrcadlovka stačí už dnes.


U CSC su podla mna este stale tieto problemy sposobene aj hladacikom, kedze ta odozva tam stale je a celkovo EVF fotenie akcnych scen komplikuje. Toto bude podla mna problemom este dost dlhu dobu.

Aj co som sledoval nejake temy ohladom porovnania X-T2 a E-M1 II napriklad so 7D MK II na BIF, podla ludi ktori precahdzali z DSLR na CSC je vacsim problemom EVF, nez ostrenie (aj napriek nespornym vyhodam).
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 3. 2018 07:29

Jenomze lidi co prechazeji z nafty na benzin a pisou o tm blogy nikoho nezajimaji. Nekdo ma naftu a nekdo benzin a zprava ze, nafta jeste dlouho benzinu nevyrovna nikoho nezajima.
Kazdej si muze koupit novou sonku a nepokazi tim ani jednu fotku.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků