Nový foťák do 9 tisíc (děti + video)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 19. 12. 2017 16:18

PavlinaH píše:To je lež a nesmysl. Luňák, ač se snaží působit věrohodně je lhář a manipulátor. Např. jeho fotky, o kterých tvrdil, že jsou na clonu f 1,8 schválně dodal bez exifu. Po opakované výzvě již exif nedodal a přidal chabou výmluvu na FB.


Pokud si myslis, ze ona fotka neni na f/1.8, pak to opet dokazuje, ze jako fotograf vis starou belu. Dokonce ses zjevne natolik leva, ze si ani nejses schopna spocitat HO pro takovou scenu.

Ale v pohode, internet takovych netahel jako si ty, ktere se prezentuji jako vsevedi a druhe nazyvaji lharema, snese spoustu.

Hoax: tahle princezna ma post buy syndrom jako pra*e, coz by se dalo akceptovat, kdyby aspon umela fotit a hlavne, ucelove nelhala tazateli.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PavlinaH 19. 12. 2017 16:37

Druhé urážíš, ač sám z textů tebou uvedených je jasné, že dosud nechápeš, co mám na mysli, když hovořím o porovnávání mezi systémy. Však ono už to hulvátské vystupování hovoří dostatečně jasně samo za sebe...... Kdo seriózně diskutuje, nepotřebuje vystupovat jako arogant vůči ostatním.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Devil007cz 19. 12. 2017 16:42

Ten setak vykresli s tim rozlisenim stejne to co Panasonic ci Olympus. Pokud nekdo rika, ze to neni pravda, tak at tady postne realny dukaz a ne jen par slov.

A pokud sis nevsiml, tak zadavatel to ma na deti. Ten setak ostri na Sony rychle a u videa uplne stejne rychle jako Panasonic v te cenove relaci.

A objektivy nema smysl resit, to si auto urcite nebude kupovat. Pripadne je u Sony dobre pouzitelna 55-210 jeste v prijatelne cenove relaci, pokud by o necem takovem uvazoval. Zadavatel neni skupina, ktera do toho bude vrazet dalsi penize, takze cena objektivu je bezpredmetna.

Jinak na DP review je momentalne "buy guide" do 500 USD. A redakce komentuje..

EPL8 (tudiz i neco lepsi nez EPL7)
"Autofocus is very fast and primarily controlled by tapping on the screen. Focus tracking is less convincing, with the camera doing a good job or recognizing what to focus on but a less good job at keeping it in focus.

The E-PL8 can shoots 1080p video at up to 30p. The quality is pretty good and the camera's in-body image stabilization is certainly useful. The autofocus isn't especially reliable, though and the support tools needed to shoot manually are lacking.

Sony A5100
"The camera’s point-and-shoot nature shouldn't be taken to mean the a5100 isn't capable. It contains the same impressive AF system as the a6000, which we found to be class-leading when it comes to autofocus speed and accuracy. The AF system also takes advantage of the image sensor's ability to identify scene elements and does a good job of maintaining focus on its subject, whether that be a sports player or someone's face. That's true even in video, thanks to 179 on-sensor phase detect points.

Performance-wise, the a5100 can fire burst at up to 6 fps, which is fairly typical amongst its peers. Overall image quality is very good, both from JPEG and Raw output, though high ISO JPEGs suffer from aggressive noise reduction. Video quality is also good; the camera can capture 1080p/60/30/24 fps using the XAVC S codec and offers a built-in stereo mic.

For those who simply want an incredibly compact, lightweight camera that they can set and forget, the a5100 is a superb choice."

https://www.dpreview.com/reviews/2017-b ... -under-500

Zvitezila M100, protoze je to novinka, ale u nas s objektivem pres 15 tisic. Sony A5100 je za 12 i s objektivem, stejne jako EPL-7. Ten se da koupit jedine za dobrou cenu na Slovensku, ale res pak clovek reklamace...

Nez EPL-7 to radsi Panasonic GX800. Stoji v Megapixelu stejne co ten Sony A5100 ve Fotolab. Mezi temi dvemi bych se rozmyslel. Rychlost trackovani ve videu bude podobna, navic ma 4K video. Obrazova kvalita u fotek bude horsi nez u A5100 nicmene. Je to neco za neco.
Naposledy upravil Devil007cz dne 19. 12. 2017 17:14, celkově upraveno 1
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 19. 12. 2017 17:13

PavlinaH píše:Druhé urážíš, ač sám z textů tebou uvedených je jasné, že dosud nechápeš, co mám na mysli, když hovořím o porovnávání mezi systémy. Však ono už to hulvátské vystupování hovoří dostatečně jasně samo za sebe...... Kdo seriózně diskutuje, nepotřebuje vystupovat jako arogant vůči ostatním.


Hloupa si a hloupou zustanes minimalne do te doby, nez ti docvakne, ze cloneni vetsiho formatu na ekv. formatu mensiho, je majestatni hovadina, stejne tak zvysovani citlivosti, viz prehazovani pisku s jiz z pulky plnou vetsi lopatou.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ganec 19. 12. 2017 17:14

Devil007cz píše:A pokud sis nevsiml, tak zadavatel to ma na deti. Ten setak ostri na Sony rychle a u videa uplne stejne rychle jako Panasonic v te cenove relaci.
..
EPL8 (tudiz i neco lepsi nez EPL7)
"Autofocus is very fast and primarily controlled by tapping on the screen. Focus tracking is less convincing, with the camera doing a good job or recognizing what to focus

Ja som si zase všimol slovo "novorozené dítě", ktoré je podľa mňa podstatnejšie.
Jedná sa o mimino, teda nie nijaký futbalista, alebo hokejista, u ktorého by sa nejaký "focus tracking" vyplatil ;-)
Autofocus (hlavne ten kontinuálny) pri fotení novorodeniat na dnešných bezzrakdlovkách netreba riešiť...
Naposledy upravil Ganec dne 19. 12. 2017 17:18, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Devil007cz 19. 12. 2017 17:17

Ganec, problem je ze to dite poroste. 2-3 roky a beha jako dive.
Za druhe ten tracking je lepsi i ve videu. Olympus je tady pozadu u EPL7/EPL8.

Nebo chces zpochybnovat DPreview?? To snad ne? :)
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 19. 12. 2017 17:26

Heh...zase fotime deti na 1/60s ? :hm :D
landov
Expert

Odeslat příspěvekod PavlinaH 19. 12. 2017 17:49

Je pravda, co bylo napsáno. Když Sony, tak jedině FF. Nic ve zlým, ale ten seťák je největší bláto, co znám. Viz graf zde:

http://www.imaging-resource.com/lenses/ ... 55/review/

Co naplat, že máš o něco málo větší rozlišení, když máš podstatně horší optiku, co do ostrosti.


Luňáku, zase se snažíš překrucovat a lhát. Vždyť jasně píšu, že MFT nemá odpovídající světelné skla, ke světelným FF sklům. A jasně píšu o adekvátním porovnávání při shodné hloubce ostrosti a shodném rozlišení. Pokud to stále nechápeš, tak alespoň neurážej, když nevíš, o čem je řeč. A přestaň se do mě v každém vlákně navážet!! Stejně je jasné, že je to ze vzteku, že jsem ostatním ukázala tvoji pravou tvář.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 19. 12. 2017 17:51

Devil007cz píše:Ano, ale 16 megapixelu pri 4:3 formatu, takze po orezu na bezny 3:2 (treba na papirove foto) at nebo dokonce 16:9 tech megapixelu zbyde kolik - 12? a pokud chci jeste nejaky crop fotky, tak jsem nekde na 8-10.

U Sony mas rovnou 24 na formatu 3:2. nehjaky crop a mas 2x tolik co 4/3 format. Realita.

Dotykac mi nechybi, nemel jsem ho ani na Canonu a proste ho nepostradam. Stabilizace v tele je super, ale to ma byt fotak pro deti a na video bez dalsich investici do skel. Takze staci u Sony stabilizovany objektiv, ktery prece jen bude o neco ucinejsi nez stabilizace v tele ;)

Nevim, proc vubec rozjizdis debatu smerem na fulframe, kdyz se tady bavime uplne o jinem zadani.

Nerozjíždím debatu jen jsem to zmínil, sorry, ale to je moje věc. A co a jak si ořezáváš je na tobě, je mi to uplně fuk, jestli si k tomu musíš ještě přepočítat pixlíky aby dušička byla v alabastru. Jestli jsi značkista pak ti držím palce i na nohách. Pokud máš jasno, pak docela nechápu co vlastně řešíš? Požehnání se dává u faráře a ne tady.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Devil007cz 19. 12. 2017 18:00

PavlinaH píše:Je pravda, co bylo napsáno. Když Sony, tak jedině FF. Nic ve zlým, ale ten seťák je největší bláto, co znám. Viz graf zde:

http://www.imaging-resource.com/lenses/ ... 55/review/

Co naplat, že máš o něco málo větší rozlišení, když máš podstatně horší optiku, co do ostrosti.


Luňáku, zase se snažíš překrucovat a lhát. Vždyť jasně píšu, že MFT nemá odpovídající světelné skla, ke světelným FF sklům. A jasně píšu o adekvátním porovnávání při shodné hloubce ostrosti a shodném rozlišení. Pokud to stále nechápeš, tak alespoň neurážej, když nevíš, o čem je řeč. A přestaň se do mě v každém vlákně navážet!! Stejně je jasné, že je to ze vzteku, že jsem ostatním ukázala tvoji pravou tvář.


Pavlino, zase prekrucujete jak s nastavenim ISO u Sony.
Ten objektiv se uz davno nedava k APS-C telum ale je to objektiv uvedeny nize. Je videt, ze nevite o cem mluvite a jen prekrucujete detaily.

http://www.imaging-resource.com/lenses/ ... 50/review/
Devil007cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 19. 12. 2017 18:11

Devil, sorry, nicméně to také není žádná sláva. Panas 12 -32 mm je ostřejší. ISO nastavuji pro shodnou HO. To není překrucování, jasně to zde uvádím.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 19. 12. 2017 18:16

Radime, ďábel asi spíš reagoval na mně protože jsem opět podlehl nutkání poodhalit optické kvality Sony seťáku. To bych chtěl vidět ten první kus který vykreslí - na jakoukoliv clonu - na širokém konci něco v krajních třetinách. Někteří mají snad i trenky od své značky. Potažmo kalhotky.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 19. 12. 2017 18:17

PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 19. 12. 2017 22:56

Devil007cz píše:Ganec, problem je ze to dite poroste. 2-3 roky a beha jako dive.
:D
Devil007cz píše:Za druhe ten tracking je lepsi i ve videu. Olympus je tady pozadu u EPL7/EPL8.

Nebo chces zpochybnovat DPreview?? To snad ne? :)
Ja nespochybňujem dpreview, ja spochybňujem potrebu trackingu.
U fotenia synovcov som ho na bežné situácie nikdy nepotreboval, lebo na nich AF-S vždy stíhal.
(samozrejme, až od E-P3, ktorý sa dnes už neráta .. u E-P1 to ešte nestíhalo, ani s pomalým Panasonicom 20/1.7)

Je to presne tak, ako keby si napísal, že na malé deti treba 600mm EQ teleobjektív. Netreba. Podobne netreba AF-C.

Ale keď už si to načal:
Devil007cz píše:It contains the same impressive AF system as the a6000, which we found to be class-leading when it comes to autofocus speed and accuracy.
Proti tomuto už námietky mám: akurát cez víkend som skúšal A6000 so seťákom a zatiaľčo v niektorých situáciách sa AF chytal podobne bleskovo ako na Olympusoch, občas mu trvalo asi sekundu, kým sa chytil na ten istý motív. Dôvod netuším; ale asi to má niečo s PDAF: keď nezafunguje na prvý krát, tak treba prejsť celý rozsah (alebo aspoň väčšinu) podobne ako u CDAF .. a tam sa už naplno prejaví pomalosť objektívov. A ten od Sony sa na MSC Olympusy a súčasné Panasonicy nechytá...

-- 19. 12. 2017 23:17 --

Devil007cz píše:
PavlinaH píše:Je pravda, co bylo napsáno. Když Sony, tak jedině FF. Nic ve zlým, ale ten seťák je největší bláto, co znám. Viz graf zde:

http://www.imaging-resource.com/lenses/ ... 55/review/


Pavlino, zase prekrucujete jak s nastavenim ISO u Sony.
Ten objektiv se uz davno nedava k APS-C telum ale je to objektiv uvedeny nize. Je videt, ze nevite o cem mluvite a jen prekrucujete detaily.

http://www.imaging-resource.com/lenses/ ... 50/review/
No neviem či si ten novší seťák v niečom vôbec polepšil O:-)

PavlinaH sa možno pomýlila v konkrénom seťáku, ale nie v jeho hodnorení.
Ten seťák od Sony tu fakt "nie je braný ako etalón kvality" ^^ .. stačí si pozrieť, čo o ňom napísal reign
(hoci podľa mňa to nie je až také zlé; už som tu dával porovnanie so sklom, ktoré on "považoval za dokonalé")

-- 19. 12. 2017 23:28 --

Devil007cz píše:Dotykac mi nechybi, nemel jsem ho ani na Canonu a proste ho nepostradam.
Sladká nevedomosť .. človek - ktorý neokúsil fungujúci dotykáč - ani netuší o čo prichádza...
Ja sa teraz, pri každom foťáku ktorý ho nemá, cítim ako keby mi niekto hádzal polená pod nohy :eh
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 20. 12. 2017 00:49

PavlinaH píše: Pokud to stále nechápeš, tak alespoň neurážej, když nevíš, o čem je řeč. A přestaň se do mě v každém vlákně navážet!! Stejně je jasné, že je to ze vzteku, že jsem ostatním ukázala tvoji pravou tvář.


Moji pravou tvar tu kazdy zna, nejsem zbabelec, co by se za sve nazory stydel, dokonce i vlastni fotky pravidelne zverejnuji, coz se o namistrovane afektovane tlučhubě jako si ty rict neda a je velmi zadouci kazdeho novacka na tve lzi upozornit.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků