Hodnoceni fotografii v galerii

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod chel 23. 11. 2017 11:20

Jiste je to cele subjektivni. Ale rekni mi proc se delaji CB fotky? Proc treba netvori zeleno-bile? Odpoved je jasna protoze se sekli v minulem stoleti. Ted co spickovi fotografove delaji za barevne fotografie jejich mozek nedava a tak se upnuli k tomu co znaji a rozplyvaji se treba nad texturou zdi.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hoax 23. 11. 2017 11:28

Tak jestli to myslíš vážně s tou zeleno-bílou, tak je další diskuze zbytečná :) Stejně tak se můžu ptát proč máš fialové pleťovky. Taky mi to nedává žádný smysl, když reálné barvy vypadají jinak.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 23. 11. 2017 11:56

Ak to porovnám so "skutočným umením" (maľovanie), tak aj majstri robili skice, perokresbu, lynoryt a podobne. To je vlastne ekvivalent ČB foto v umení.
Čiže osobne by som tam niekde smeroval čiernobielu fotku ako umenie, proste vyjadrenie sa minimom prostriedkov.
Samozrejme bola aj ČB foto ako nutnosť lebo jednoducho bol dostupný len čb film, hlavne čo sa týkalo domáceho spracovania, a prvé farebné filmy "hýrili farbami dúhy" ...

Ako hovorím, beriem a vážim si pekné a zaujímavé ČB foto, len malo by to byť ako s tým korením, šetriť a používať ako vyšperkovanie občas...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Flor.cz 23. 11. 2017 12:26

Grimjaur píše:https://digiarena.e15.cz/fotografie-tydne-vyboceni--o-odvaze-divat-se-na-veci-jinak-a-vybocit-z-rady Blbe nasazeny poklop a hned je za tim odvaha. Kamaradovi ondyne napsal autor FT k fotce takova moudra, ze chudak Libor pul vecera slzel. Smichy.


Zrovna ten poklop mi přijde jako ideální fotka na ČB, barva by tam neměla smysl. No a ten komentář k fotce, to je přesně způsob, jak se dneska tvoří konceptuální umění. Není ani tak podstatné samotné dílo, důležitý je, jak se to okecá. I když zrovna u té fotky poklopu to dává docela smysl (jako metafora). Fotce dost pomůže, když si tam divák může najít něco víc (i když to tak autor třeba vůbec nemyslel).

chel píše:Jiste je to cele subjektivni. Ale rekni mi proc se delaji CB fotky? Proc treba netvori zeleno-bile?


Já třeba dělám sépiovo-fialové akty :D
https://www.flor.cz/blog/foceni-akt/
Naposledy upravil Flor.cz dne 23. 11. 2017 13:28, celkově upraveno 1
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 23. 11. 2017 12:30

Ach bože. Ako keby tu nestačil Ganec s Pavlínom...
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 23. 11. 2017 13:30

Flor.cz píše:
chel píše:Jiste je to cele subjektivni. Ale rekni mi proc se delaji CB fotky? Proc treba netvori zeleno-bile?


Já třeba dělám sépiovo-fialové akty :D
https://www.flor.cz/blog/foceni-akt/

Parada :-D Jen tak dal ;-)
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grimjaur 23. 11. 2017 13:34

Flor. Já bych prostě tzv. "Konceptuální umění" trošku vylepšil jen na konceptuální. A basta. To umění je tam nějak navíc. Já beru umění jako zvládnuté řemeslo. Hele na obrazy mistra Vyšebrodského cyklu se můžu dívat furt a přitom to byl ze svého pohledu "jen" řemeslník a ani nevím jak se jmenoval. Urs Graf byl z mého pohledu špičkový grafik, a přitom to byl žoldnéř, lancknecht a díky němu (mmj) víme o tehdejších jednotkách dost informací. Hodně lidí zná jméno Albrechta Durrera, ale minimum zná jeho dílo komplexně, a třeba to že byl spoluatorem knihy o šermu mečem a boje, z ilustrací je patrné, že sám zvládl i tohle železo, protože to jako šermíř vidím v dost podstatných detailech. Mimoto dělal i výtvarné návrhy plátovek (zbrojí) pro císaře Maximiliána. A tady zase musím napsat, že to jsou dokonalé kresby, které fungují. Co chci tím vším říct? U těchto mistrů a spousty dalších je obsah i forma v jednotě a zatím obsahem vidím dlouholeté zkušenosti, prax. Ne žádné konceptuální umění. Pro to mám spíš škatuli s názvem "Leštěný P.R.D.
Píšu jen své osobní názory, a nikomu je nenutím. Mám takové kriterium, kde bych si asi daný obraz či fotku pověsil. Pokud by to byl pouze sklep, kde by mi to plašilo potkany, tak je vymalováno. Tím nechci říct, že to je zrovna ten poklop. Ale ti dva opeřenci určitě.
S BW nemám problém, jsou fotky, kdy to i použiju, ale to je tím záměrem i foceno, prostě to tak vidím a chci. Já na ČB materiál fotil rád a to mi zůstalo. Ovšem je to tak, že to BW často zachraňuje blbě udělanou fotku a pak to je jako něčím !lepšejší" a jako je to to "umjení".
Jinak rád jsem skicoval právě jen třeba uhlem a dost často to i dokončil, když po mě učitelé chtěli i finál na olej, ta jsem je i *****.., že jsem to nahodil do BW " převodu" a vykálel se na barvičky. Obecně mě bavilo dělat si věci po svém, ale ctím mistry svého oboru.
Chelovi jsem svého času kritizoval šermířské pozy, což ho asi rozladilo, ale jako šermíř to prostě vidím očima člověka, který má drobet větší zkušenosti. Co si na něm cením je to, že si jede svůj styl a řada fotek se mi líbís těma babama umí zapracovat. I když to není metalový koncert, nebo industrální psycho, tak řadu jeho fotky bych si klidně na zeď dal. A že jeho názory nejsou na 100% stejné je v pohodě, to byla nuda.
CO je pro mě dost katastrofa je výběr FT, tam to je děs, protože to není o fotkách, ale o exibici slov, které fotky ilustrují. Navíc je to furt podle jedné šablony.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chel 23. 11. 2017 13:38

Pod to se podepisu ;)
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Puntík 23. 11. 2017 15:53

Tak to někdy vypadá, jako když trochu pokročilejší houslista vrtí hlavou nad tím, že někdo může také hrát na klavír. Samozřejmě v reálu ten kdo umí na housle, snadno pozná, že na klavír to zkouší náhodný kolemjdoucí. Což v této branži ale tak docela neplatí. Ono to i v minulosti vypadalo, že byly malířské dílny, kdy se na obrazech podílelo několik řemeslníků. Jeden uměl malovat domečky, druhý mráčky, třetí jeleny ..... a když to pod vedením toho nejzkušenějšího dali dohromady, na poutích s tím měli občas i úspěchy. :-)
Prostě někdy je to tak, že když něco nechápu, může to být také moje chyba. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 23. 11. 2017 19:31

Moja učiteľka na základke mala vždy otázku:
A čo tým chcel básnik povedať?
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 25. 11. 2017 22:39

Chel, ty jim dáváš. Někteří jsou drobet chabrus na nervy.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hoax 25. 11. 2017 22:44

Zdá se mi to, nebo to začalo tím, že se chelovi nelíbilo, jak mu nikdo nekomentuje fotky, tak teď to dává ostatním sežrat? :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anarki3 25. 11. 2017 23:05

komentáre mal, ale plakal - že má veľa pozretí a žiadne hodnotenie, potom napísal zrazu - že mu o hodnotenie neide a že bw fotky su ,,zlé,, 8-) asi dostal nejakú ,,gancovinu,, :tleskani

-- 25. 11. 2017 23:39 --

tuna to začal http://galerie.digiarena.e15.cz/showpho ... user=94784
Anarki3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 26. 11. 2017 00:27

Uz pozde ted uz budu hodnotit ;)
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Anarki3 26. 11. 2017 00:42

:oboze
Přílohy
A44A7713.jpg
som za ,, darmo plakať nad rozliatým vínom,,
Anarki3
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků