Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 13. 11. 2017 20:36

Já už jedu na záložní baterie, finišují se rozjeté projekty a startují úplně nové, příští rok bude ještě náročnější, každý rok si říkám, že tohle tempo je šílené a ono to pořád ještě zrychluje. Potřebuji si trochu odpočinout a dát se zdravotně do pořádku, čeká mne pár docela náročných operací, snad to dobře dopadne, příští rok podle všeho strávím pracovně spoustu času v lokalitách někde v druhé části zeměkoule, takže se těším, jak si aspoň týden odpočineme na horách:

Obrázek

Děti jsou na podobně, Micina chodí domu ze školy úplně vyčerpaná, třikrát týdne chodí na volejbal a do ateliéru malovat a syn letos bude bojovat o přijetí na gymnázium, ještě přitom stíhá hrát divadlo a zpívat v opeře.

Na Vánoce přijede tchyně, takže to už baterie nedobiju.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 13. 11. 2017 21:13

Tak aspoň budou zase jednou pořádně seřízené objektivy.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 13. 11. 2017 23:49

Pemar, mě zabrdil úraz, po kterém jsem přehodnotil všechno. Na3,14czu 3 služební auta (každé jiné protože..), na ten samý rout benefity a tuna kravin(jakože děsných požitků), když se ti rozjede zdraví. Během těch 2 let co jsem dával dokupy a učil opět normálně chodit mě sice finančně nepomohly, ale jsem tady a na ten pos... život kdy jsem byl vlastně 18 hodin v robotě (minimálně) už nikdy více. Dneska nevidím rozdíl mezi otrokářstvím za starověku, a otrokářstvím Matrixu zlatých kreditek, hypoték a slov musíš protože jinak.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 13. 11. 2017 23:59

To je zas kecov....
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 14. 11. 2017 07:32

Kecy jsou, když to zesměšňuješ a víš o to ho.no
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod bob222 14. 11. 2017 08:11

Kto nezažil nepochopí. Ja som sa vystresoval až k infarktu a potom som tiež videl veci inak...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 14. 11. 2017 08:21

Já na tom teprve pracuju.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 14. 11. 2017 08:58

Ale tohle si malokdo uvedomi driv, nez kdyz uz je "pozde".
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 14. 11. 2017 09:04

Davidof píše:Kecy jsou, když to zesměšňuješ a víš o to ho.no


Práve že o tom viem svoje a preto si môžem dovoliť napísať že sú keci.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 14. 11. 2017 09:49

Roman:

Možná jsou to někdy kecy, ale často jsi v těch stresových situacích bez možnosti se z nich vyvázat, alespoň v krátkodobém horizontu.

Vždycky přece nejde okamžitě, jakmile nastanou problémy, z té firmy odejít. Máš děti na škole, hypotéku, nebo třeba buduješ firmu, a když bys měl začít sklízet plody tvrdé práce, tak bys jako měl odejít ?
Mam tu dvanáct lidí, kteří pro mě dělají a mám jim říct - už nechci firmu, budu dělat rodinný domky z domova, mě to stačí - jděte do světa ? Ne, že by to nezvládli, to je jasný, ale rozbít něco fungujícího je škoda.

Navíc, jak psal PL, opravdu málokdo si uvědomí, že kolaps je na cestě, zejména ten první kolaps.

Možná víš svoje, ale přišlo mi hodně zbytečně tvrdé psát "kecy" o něčích zkušenostech, které jistě nebyly lehké.

Podle mě kecy jsou to ve chvíli, kdy děláš pořád stejnou kravinu, ale místo řešení hledáš jen výmluvy. Nebo když obviňuješ všechny ostatní. Ale to nebyl Grimjaurův (ani Pemarův) příspěvek.

To sem se nějak rozepsal ... prostě jen že to není skoro nikdy tak jednoduchý ... :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 14. 11. 2017 12:38

Tohle by bylo téma na dlouho, je to vždy něco za něco, protože jsem ve znamení Vah, tak nemám problém věci vybalancovat, jen mi to většinou déle trvá, je tam nějaké to váhání. Ono je to jako když vaříte žábu, na nárůsty jsou v řádu procent, ten skok vidíte až po letech. Moje pracovitost je vynucená okolnostmi, neměl bych problém nic nedělat. Ono je to jako s moji nadváhou, kilo ročně není poznat, ale za třicet let ano.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 14. 11. 2017 13:19

Já byl také původně mírně pohodlný pohodář ...
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 11. 2017 14:54

Ja uz to mam taky za sebou, i kdyz to nebyl infarkt, ktery jsem cekal, protoze ho mam v rodinne anamneze.
Zaklad aktualniho privatniho skillu je, ze clovek je nejak segmentovanej a nic neni zadarmo. Obcas koukam na lidi, co jsou "fakt dobri" a musim rici ze to maji podlozeny a to budto kladnym pozadim (delaji tak, ze bych tak delat nechtel, maji podrizene a funguji na bazi ze vedou ty lidi a vysledky jejich prace je i jejich vysledek) nebo zapornym (trosku kradou, treba dotace, trosku prodavaji hrnce duchodcum apod).
Nic z toho uz me nezajima, ani kdybych byl houslar, tak proste nechci pul roku 12 hodin denne rejpat dlatem do housli, ktery prodam za tri mega. A tim padem znat jenom housle a 4 lidi co do housli delaji.
Tou segmentaci - to je proste vec, co se velmi spatne odbourava, ja proste nejsem clovek, co si koupi sako za 40 a je kral vecirku. Kdyz jsem to zkusil, tak to trochu slo, ale drhlo to. Cim je clovek starsi, tim min zkousi veci co drhnou. Navic me dost veci co jsem udelal mrzi, takze se i kryju, aby se mi to neopakovalo.
A kdyz vidim exponovany "politika co krade" a ma hodinky za 250 (Bem), tak sice muzu byt jako *****, ze mi ukradl 1,40 Kč (když se to rozpočitam na danovy poplatniky), ale je tam nulova až zaporna zavist, když to srovnam treba s nekym, koho potkam v lese a on tam dela na vetvi 10 shybu, to je fakt zziravej pocit nejake jakoby "zavisti". Nebo kdyz nekdo jel na tyden do Libanonu a dovezl lepsi fotky nez ja. To me jako fakt mrzi. Zejmena kdyz je to normalni clovek, co se zivi projektovanim BTS a neni to Sibik.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod n3pi 14. 11. 2017 20:40

No kecy v kleci či žádné, je to vždy individuální.
Mě osobně a asi nejenom mě, zachránila metanolova afera a následná prohibice.
Dívejte se na mě skrze prsty neb na to máte právo, ale já byl schopný sednout po práci do baru, otočit do sebe láhev vodky, jít po půlnoci spát a v 6 ráno sednout za volant. A to jen kvůli arogantnímu, despotickému a cholerickému šefovi a na druhou stranu i samozřejmě že díky tomu, že jsem nakonec neukočíroval tempo a tlak a přechozené lehčí nemoci. Prostě dobrovolný Arbeit macht frei...
A měl jsem v Buchlovksých kopcích vybraný strom v zatačce, který kdyžtak bude "můj".
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Davidof 14. 11. 2017 21:14

Bohužel je snadné se do podobné situace dostat, jak tu už psali (a zažívali) jiní ...
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků