Čím nahradit Canon EOS 70D?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 31. 8. 2017 13:16

Ganec píše: "Hlupákovi je každý hlupák", "zlodej kričí: chyťte zlodeja" .. teda "klamárovi je každý klamár", "idiotovi je každý idiot" .. z čoho zároveň aj vyplýva "Cvachovi je každý Cvach".


No vidis kolko mas podôb. Tak si sa nam tu pekne predstavil a teraz uz by si mal ist.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 31. 8. 2017 13:39

Ano a krom toho pemarem zmíněné nedostatečné kognitivní schopnosti. Stokrát mu můžete opakovat a příklady dokazovat, že foťák konzistentně produkuje perfektně ostré fotky na 1/60 nebo 1/160s, ale u fotky rozostřené pohybem objektu si stejně mele svoji písničku o roztřesení závěrkou a nevidí žádný rozpor. Blahoslavení chudí duchem. Krom toho je paranoik a u každého předpokládá, že mu lže a snaží se ho převézt a přesvědčit o svojí pravdě. Pravděpodobně podle okřídleného hesla: Podle sebe soudím tebe. Nechápe, že většině lidí nejde o vlastní pravdu, ale o pravdu a nemají tedy potřebu v diskusi lhát.
A když protistrana svůj sisyfovský úděl odmítne, podle hesla: Mlčení znamená souhlas, se Ganec prohlásí za vítěze a halasně se chvástá a odkazuje ještě několik let poté, čímž si dobrovolně a se vší pýchou nasazuje korunu nejdegenerovanějšího blba Místní skupiny galaxií.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 31. 8. 2017 13:59

A v tom spočívá ten rozdíl mezi diskusním fórem a stolem v hospodě. U toho stolu by Ganec celý večer neseděl. Ani 5 minut. Takže si pokecáme někde naživo poté, co si zafotíme nějaký ten hezký západ slunce.
ForeignerOnEarth
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Grimjaur 31. 8. 2017 14:10

Bezrestaurace Omylplus nabízí v menu na pátek beznosoroho, knedlo, zelo, s šesti jasné? Ganco, knedlo, zelo prej lezlo hostům krkem
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ganec 31. 8. 2017 14:12

ForeignerOnEarth píše:U toho stolu by Ganec celý večer neseděl. Ani 5 minut. Takže si pokecáme ..
ja nemám žiaden problém si pokecať .. ale ty sa priznaj: kedy si naposledy diskutoval s niekým, kto má iný názor? :--

pemar píše:Na to je těžká obrana
Načo obrana? Potrebuješ sa pred niečím chrániť?
Ty tu vari bojuješ, keď potrebuješ obranu? Ja som si myslel, že diskutujeme.

FYI:
Obranný mechanizmus sú procesy eliminujúce deštruktívne účinky, podľa psychológie ide o procesy odstraňovania úzkosti a ohrozenia, ktorých zmyslom je zachovať celistvosť a neporušenosť ega. Obranný mechanizmus je sebazáchovný prostriedok obsiahnutý v ľudskej psychike.

Máš vari pocity úzkosti a ohrozenia, keď niekto napíše, že 70D je možné nahradiť bezzrkadlovkou s menším snímačom?

K tej diskusii:
Diskusia môže byť:
- výmena názorov medzi ľuďmi na nejakú tému, ktorá má obyčajne za cieľ vyjasniť alebo vyriešiť nejaký problém, pozri diskusia (rozhovor)
- v matematike: rozbor, úvaha o možnosti riešenia úlohy vzhľadom na dané podmienky, pozri diskusia (matematika)

Je úplne normálne, keď má v diskusii niekto iný názor .. inak by sa zrejme ani nejednalo o problém, ktorý treba riešiť...

-- 31. 8. 2017 15:14 --

ForeignerOnEarth píše:Když Ganec proč všichni považují jeho tvrzení za bludy, tak zkusím analogii z jiného oboru.
to sa dalo čakať .. na priamu otázku nepriama odpoveď... :-\

-- 31. 8. 2017 15:34 --

Dolgor píše:Stokrát mu můžete opakovat a příklady dokazovat, že foťák konzistentně produkuje perfektně ostré fotky na 1/60 nebo 1/160s, ale u fotky rozostřené pohybem objektu si stejně mele svoji písničku o roztřesení závěrkou a nevidí žádný rozpor.
Ja som sa v tej diskusii už posunul ďalej:
Ganec píše:teraz, keď tak porovnávam ten ostrý záber s tým menej ostrým, vidím úplne iný dôvod: menej presné zaostrenie.
(na tom ostrom zábere je ešte nos v HO, no na tom menej ostrom je už viditeľne mimo HO)
.. ako vidím ty ešte stále nie :-l
(inak: ja som sa v tomto posunul ešte o krok ďalej .. ale o tom až neskôr)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dolgor 31. 8. 2017 14:49

Jenže to je další nesmysl plynoucí z toho, že vůbec nemáš nakoukáno a nedokážeš vyhodnotit rovinu ostrosti. Krom toho mám plno fotek s velkou HO, kde na přesném zaostření vůbec nezáleží, a které jsou rozostřené pohybem úplně stejně.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 31. 8. 2017 14:57

pemar píše:Na to je těžká obrana
Načo obrana? Potrebuješ sa pred niečím chrániť?
Ty tu vari bojuješ, keď potrebuješ obranu? Ja som si myslel, že diskutujeme.

FYI:
Obranný mechanizmus sú procesy eliminujúce deštruktívne účinky, podľa psychológie ide o procesy odstraňovania úzkosti a ohrozenia, ktorých zmyslom je zachovať celistvosť a neporušenosť ega. Obranný mechanizmus je sebazáchovný prostriedok obsiahnutý v ľudskej psychike.

Máš vari pocity úzkosti a ohrozenia, keď niekto napíše, že 70D je možné nahradiť bezzrkadlovkou s menším snímačom?

Tolik nepochopení v pár větách se těžko hledá, Ganec je jako můj strýc Miloš, který jen pořád mele a nevnímá informace od druhých. Obrana před tím, aby někdo plevelil diskuse bludy a pak bojoval s tím, jak mu ostatní ubližují. Přitom neumí řemeslo a chtěl by pořád někomu radit. Tragikomix.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 31. 8. 2017 16:15

pemar píše:Ganec je jako můj strýc Miloš, který jen pořád mele a nevnímá informace od druhých
toto tu ale môže vnímať každý o každom :'(

Aké informácie?
- "Tolik nepochopení v pár větách se těžko hledá"
- "to je další nesmysl"
- "vůbec nemáš nakoukáno"
- "nedokážeš vyhodnotit"
- "někdo .. neumí řemeslo a chtěl by pořád někomu radit"
- "Tragikomix"
=> nevidím žiadne vysvetlenie (ktoré zvyčajne začínaj na "lebo"). Len samé obvinenia.

Vysvetlenie vyzerá asi takto:
"lebo pohybová neostrosť sa prejavuje len v smere pohybu (nie ako globálna neostrosť)"

- "mám plno fotek s .."
=> na takéto "kecy chválenkárov" (čo len tvrdia, že voľačo majú) sa odpovedá frázou "a ja mám hodinky s vodotryskom"
Proste keď niečo máš, tak to predveď .. potom o tom môžme diskutovať, inak jaksi moc nieto o čom...
(sorry, ale pár vecí som si preveril a tak už viem, že ťa mám brať s rezervou)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod antoninn 31. 8. 2017 16:56

Ganče, tak znovu, už jsem ti to v podobném provedení psal víckrát. Snažíš se situovat do role AUTORITY v oboru, kde je cílovým produktem FOTOGRAFIE. K tomu, abys byl autorita, potřebuješ mít TEORETICKÉ i PRAKTICKÉ zkušenosti z oboru a současně dodávat i odpovídající cílový produkt - FOTOGRAFIE. Pak jsi pro ostatní konzistentní, protože vidí, že svůj obor ovládáš jako celek.

Ty jsi bohužel nekonzistentní v tom, že meleš teorii a ještě navíc někdy hodně diskutabilně, ale nepamatuji se, že bys sem kdy dal fotografii, ze které by diskutujícím spadla čelist a obdivně by si šeptali "To sem dal Ganec". Jinými slovy, neovládáš svůj obor jako celek.

Už jsem ti to popisoval na příkladu s cyklistikou. Jsi v roli cyklisty, který sice zasvěceně diskutuje o vlivu tvaru šlapek na výkon, přenesený na řetěz, ale při vyjížďce nevyšlape kopec a navíc mezitím dvakrát spadne. Jak potom očekáváš, že tě ostatní budou brát vážně, když vidí, že svůj obor neovládáš jako celek?

Proč ti ostatní říkají Cvach? Protože ten fungoval úplně stejně - měl plná ústa teorie a zahraničních lékařských časopisů, ale nebyl schopen prakticky provést samostatně operaci. Jak potom mohl očekávat, že ho ostatní budou brát vážně, když svůj obor neovládal jako celek?

Chceš ještě další analogie nebo je to takto srozumitelné?
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 31. 8. 2017 19:32

Když někdo hledá jednotný směr pohybu na fotce obličeje řádícího dítěte s extrémně proměnlivou mimikou, jako by to bylo plechový auto na dráze, už mu vážně není pomoci. Tam je tolik směrů - rty, každý jinam, oční víčka k sobě, pokrčení nosu a do toho natáčení hlavy. Na fotce je navíc naprosto zřejmé, že je obličej v rovině ostrosti. Jenže tady nejde o moji fotku, ale o zkušenost milionů lidí, že na děti v ráži je 1/160s limitní, atleti a nebo ptáci v letu se fotí běžně na časy kolem 1/1000s i kratší. Ostrá křídla kolibříka v letu má málokdo, protože dosáhnout dostatečně krátké expozice bez umělého světla není jen tak. Všichni tyhle zákonitosti chápou a mají s nimi zkušenosti a vědí, že někdy stačí i 1/10, ale není to pravidlo, a že žádné jednoznačné pravidlo neexistuje pro různost podmínek, kvůli různým nárokům na výsledek a nebo kreativnímu záměru. Jenom Ganec tvrdí, že 1/60s stačí na vše a že všichni fotíme blbě a máme si počkat na statický moment, protože statické momenty jsou nejlepší.

-- 31. 8. 2017 20:36 --

Tolik k těm hodinkám s vodotryskem. Já ti Ganče nebudu dokazovat, že je Země kulatá. To je otázka důvěry k lidem a kritického rozumu.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldbas 31. 8. 2017 20:58

Chce se mi z vás zvracet.
Tohle není diskuze, ale hnojišě. Pokud už nemáte nic k věci(čím nahradit 70D), tak dejte raději pracky z klávesnice a koukejte se z okna.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ganec 31. 8. 2017 21:03

antoninn píše:Snažíš se situovat do role AUTORITY ..
Nesnažím!
Načo by som to robil?

Meriam 180 cm (a v ostatnom som so sebou tiež spokojný), teda necítim potrebu kompenzovať si nejaký svoj nedostatok vedúcou funkciou, alebo uznaním ostatných. Nie som ryšavý, v detstve som nebol ani prehnane tlstý, alebo inak výrazne rozdielny, aby sa mi decká natoľko posmievali, že by som sa im snaživosťou v dospelosti chcel niečo dokázať.

Alebo máš pocit, že si tu budujem nejaký fanklub, ktorí by na mňa zhliadali ako na autoritu?
(Že sa im podliezam chválením fotiek, ponižujem sa pred nimi aby sa cítili polichotení a "pri lámaní chleba" aby "držali moju stranu"? Alebo že sa snažím zmanipulovať neskúsených, ktorí nepoznajú, či hovorím pravdu alebo si vymýšľam?)

antoninn píše:Proč ti ostatní říkají Cvach? Protože ten fungoval úplně stejně - měl plná ústa teorie a zahraničních lékařských časopisů, ale nebyl schopen prakticky provést samostatně operaci.
Cvach bola imaginárna postava, ktorá má so mnou spoločné len nadpriemerné vedomosti.
(no tým, aký bol ambiciózny {po primárskom poste} a ako sa snažil ohurovať návštevy pacientov mi skôr pripomína iných)
V reáli by tú operáciu určite nevzdal .. veď na to čakal roky. Takéto veci sa totižto stávajú len vo filmoch.
(kde záporné postavy bývajú v tom podstatnom vykresľované záporne a kladný hrdinovia sú v tom naopak dokonalí)
Len naivky si myslia, že to čo je vo filme býva aj v skutočnosti. A že ak má niekto nejakú vlastnosť zhodnú s postavou z filmu, tak že má zhodné aj ostatné vlastnosti.

antoninn píše:Chceš ještě další analogie nebo je to takto srozumitelné?
Nechcem žiadne analógie. Chcem fakty. Preveriteľné dôkazy.

-- 31. 8. 2017 22:03 --

Dolgor píše:Já ti Ganče nebudu dokazovat, že je Země kulatá. To je otázka důvěry k lidem a kritického rozumu.
Ja niektorým tvojim vyjadreniam ale neverím. Napríklad toto:
Dolgor píše:O víkendu jsem například fotil děcka na zahradě s 85/1,8G na f/1,8 a všechny AF body kvůli kompozici. 0 špatně zaostřených z asi 100ky, všechno přesně na oko.


-- 31. 8. 2017 22:04 --

oldbas: dal som im možnosť diskutovať o Gancovi v diskusii na to vytvorenej .. nechceli .. chcú to tu :-(

-- 31. 8. 2017 22:16 --

Dolgor píše:Jenže tady nejde o moji fotku, ale o zkušenost milionů lidí, že na děti v ráži je 1/160s limitní
Tá nutnosť 1/160s sa dá celkom pekne vysvetliť aj na základe faktov. Mám o tom rozpísaný článok.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landov 1. 9. 2017 05:17

:shock: :D :D :roll: 8-)
este si zase dovolim citat zo Svejka:
Nikdy v životě jsem neviděl takovou snůšku blbostí
Naposledy upravil landov dne 1. 9. 2017 05:43, celkově upraveno 1
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 1. 9. 2017 05:35

Ganec není ani teoretik, nezná ani základy optiky ani fyziky. Neumí základní fotografické postupy, neumí pracovat s hloubkou ostrosti, neumí doostřovat, jeho výstupy jsou fotograficky slabé, perspektiva a kompozice mu nic říkají, nepředvedl zatím žádnou slušnou fotku, je to nejhorší fotograf na tomto fóru, tu praxi má s MUDr Cvachem podobně kvalitní a teorii má výrazně slabší.

Na ty jeho bláboly fakt není nikdo zvědavý, tím si může zkoušet oslňovat nějaké Lamy ze svého okolí, tady je a bude za blbce. Jeho jediná šance by byla si tu ošklivou zrcadlovku pořídit a naučit se fotit, to samé umět nafotit s oběma systémy a předvést výstupy, které mají alespoň průměrnou kvalitu výstupu. Musel by překonat svůj další handicap, že je fotograficky úplně slepý, to ale může být i nedostatkem znalostí a fotografické praxe.

Citát ze Švejka sedí jako poklice na hrnec.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod standavfr 1. 9. 2017 06:33

Dube,tvoje "mám nadprůměrné vědomosti" ve mě vzbudilo asociaci na hlášku z jednoho filmu "máte štěstí,že jdu kolem".Lidé kteří skutečně mají nadprůměrné vědomosti to prezentují a dokazují trochu jinak než ty a Cvach.Pišu dube většinou z mobilu,proto se snažím o stručnost a nebaví mě psát elaboráty v reakci na tvoje hovadiny,když stačí jedna,dvě věty.
standavfr
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků