Jaký doporučujete fotobatoh?

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz


Odeslat příspěvekod hoax 27. 5. 2017 13:30

Nakonec jsem si pořídil Tenba Shootout 32L z digitfoto.de. Je docela drahý, vyšel i tak na 7000,- Objednání a doprava bez problémů, byl tu za 3 dny. Chtěl jsem něco prostornějšího a vybíral jsem mezi Lowepro ProTactic 450AW a Tenbou 24 - 32L.

Takže takové malé shrnutí:
Lowepro má sice nejlépe vyřešený vnitřní prostor (je i dost hluboký), ale už nemá žádné vnější kapsy a já chtěl batoh, kam dám všechno, abych si nemusel dávat zbytek do další brašny apod. Do Lowepra už by se mi podle mě nevešly např. blesky, další objektiv atd.
Tenba 32L váží prakticky stejně jako Lowepro (cca 2.7kg), zdá se pohodlný a sedí na těle dobře. Batoh už je to ale poměrně velký a těžký. Má lepší polstrované ramenní popruhy oproti Lowepru, při větší náloži se to hodí. Dá se upravovat i jejich délka zeshora (neznám správný termín), to je další plus.
Docela jsem bojoval s uspořádáním vnitřku, musím říct, že není úplně ideální. Jak jsem psal, tady je lepší Lowepro. Přepážky mě přijdou nic moc, dokonce mi u jedné povolil šev, tak jsem musel šít.
Vůbec se mi nelíbí, že pouzdro na brýle zasahuje zezhora do vnitřku (je tvrdé), zbytečně ubere asi 5cm. O tomhle jsem ale věděl předem. S mojí sestavou už je to takové těsnější, ale nakonec jsem to nějak poskládal a vypadá to OK. Stejně bych ale nejradši to pouzdro vypreparoval :)
Jinak zpracování se zdá být velmi kvalitní včetně zipů. Ze strany mám přístup k foťáku, což jsem taky požadoval.
Dovnitř se mi tedy vejdou 2 těla, 5 objektivů (všechny s nasazenými clonami), 2 blesky + odpalovače a mezikroužky. Když budu potřebovat místo třeba na další 2 skla, můžu dát blesky do přední kapsy. Na vnější boční straně je ještě jedna dlouhá kapsa, kam by se podle mě dal ještě dát Gorillapod.
Celkově bych hodnotil na 8/10. Zatím to vypadá, že udělá dobrou službu.

tenba32L.jpg
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 27. 5. 2017 17:06

hoax:
to je slušný výkon tam nacpat tolik výbavy, já do Lowepro ProTactic 450AW dám stěží 2 těla a 3 objektivy :-D

P5270036.JPG


v kapsičkách mám ještě 3x AKU, tablet, CPL filtr a karty, celková váha 9,7kg
snopa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hoax 27. 5. 2017 20:34

Tak to se nedivím, moje nejdelší ohnisko je momentálně 85mm :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rammstein 28. 5. 2017 15:15

To máte kvůli těm CaNikonům. Mít Olympus, nepotřebujete nic jiného než trenýrky s kapsičkou ;-) .
rammstein
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 6. 9. 2017 13:09

Dá se někde snadno pořídit samostatně bez fotobatohu či fotobrašny ta vnitřní ochranná výplň s díly na suchý zip, ať je to pokud možno co nejvíce modulární dle brašny či batohu?

Mám tu jeden běžný 20 l (45×28×25 cm) černý army batoh a rád bych jej využil i pro fotovýbavu 1 CSC fotoaparátu a 1-4 skel (16mm/35mm/56mm/90mm) + fotodrobnosti.
Obrázek

Dejme tomu, že by ta samostatná schránka měla být velká asi jako formát papíru A4, resp. menší než A3. A byla by uzaviratelná zipem či suchým zipem. Jaké jsou možnosti?
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rámek 6. 9. 2017 16:34

Rámek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pike01 6. 9. 2017 22:14

Ebay. Hledej "camera padded insert". To same co v profotaku za polovicni ci spise tretinovou cenu, vyber nekolikanasobne vetsi
pike01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ondrasheq 8. 9. 2017 15:43

Mají ty batohy všeobecně nějaké zabezpečení proti otevření? Si nedokážu představit, že jedu s takovým fotobatohem (které jsou navíc nápadné přišitými foto značkami) někde v naprané MHD.
ondrasheq
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Allydamm 8. 9. 2017 16:07

To je stejné jako se všemi zavazadly. Něco má očka na zámečky, něco má přístup přes záda a něco tiše otevřeš, do fotografa strčíš a všechno si posbíráš ze země. :-)
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 10. 9. 2017 14:06

Díky, mrknu se na ebay.
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 3. 12. 2017 18:22

Zdravím fotografy :-)

plánuji si udělat radost nějakým lepším fotobatohem a jsem z toho rozpačitý, protože je toho opravdu hodně na výběr. Příští rok budu hodně jezdit po výletech/po horách. Očekávám od toho pohodlnost na zádech. Hmotnost mi ani tak nevadí, jsem zvyklý nosit relativně hodně na zádech. Snažím se najít kombinaci - aby to bylo hezké - mohl jsem si to vzít ke kabátu/bundě za klientem ve městě, ale také, aby to mělo super záda s větráním na hory.

Vejít by se do něj měl Canon fullframe, 2 objektivy a případně tele. Momentálně mám pouze fullframe a pevnou padesátku, ale příští rok do toho koupím hodně věcí. Přibyde 1Dx, takže tam budou 2 těla. Jasně, že i blesk a nějaké přísluško. Tahám s sebou skoro všude i 15" MacBook, takže oddělená kapsa pro něj by byla super. Pořídím si i přechodové filtry, prostě abych to tam nacpal všecko :-) Tamracy jsou sice megapraktické, ale taky i meganepěkné.

Nevím jeslti je to moudré chtít takovou kombinaci, ale snažím se něco vymyslet. Koukám po takových těch lifestylových batozích, které jsou barevné a hezké - dobře se nosí ke kabátu, vypadá to dobře, ale myslím, že asi nebudou mít tak dobrá záda, abych je mohl tahat po horách.

Zatím mám tyto:
Vanguard
https://www.fotoskoda.cz/vanguard-upris ... escription

https://www.megapixel.cz/national-geogr ... M8EALw_wcB

https://www.megapixel.cz/manfrotto-mb-l ... le-windsor

Asi nejvíce tíhnu k tomu Vanguardovi, je to sexouš a ke kabátu by také šel. Do přírody též. Máte prosím také nějaké své tipy? Nemám problém si objednat ze zahraničí.
ig: martincapal
Cappi_206A
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landov 3. 12. 2017 18:38

Lowepro Pro Tactic 450 AW . Ja mam 350AW, je to vyborne rieseny, ergonomicky, pristup k technike zo 4.stran, miesto na NTB atd...Doporucujem
landov
Expert

Odeslat příspěvekod PatrikJech 3. 12. 2017 19:15

Asi byste si měl vybrat sám, ale já jsem chtěl koupit tento. Pro mé potřeby byl asi nejvhodnější.
https://www.megapixel.cz/manfrotto-bumb ... -pro-light

je to model který původně dělala Kata
PatrikJech
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cappi_206A 3. 12. 2017 19:44

PatrikJech píše:Asi byste si měl vybrat sám, ale já jsem chtěl koupit tento. Pro mé potřeby byl asi nejvhodnější.
https://www.megapixel.cz/manfrotto-bumb ... -pro-light

je to model který původně dělala Kata


Wow, ten je fakt pěknej. Jen ho sehnat levněji. 7k už je brutální. 4ku bych ještě zvažoval :-) uložím si ho...
Cappi_206A
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků