Pády foťáku/objektivu

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod airmt 22. 12. 2015 16:54

Spadnul Vám někdy foťák/objektiv? V obalu nebo bez něj? Jak dopadl? Utopili jste někdy foťák? Pochlubte se :-)
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vendda 22. 12. 2015 19:36

No jak by ne, mám ruce šmátravé. Hned chvíli po zakoupení první zrcadlovky (tenkrát D70 Nikon), prohlížím, nastavuju a najednou Křáp! rovnou na objektiv, na přední čočku. Tak jsem mazal pro jiný objektiv. No a podruhé vylezu z auta, vyndavám foťák, trochu bahna, šutr. Samozřejmě jinam foťák nespadne než na ten šutr. Prostě vyklouz. Naštěstí se mi to už vícekrát nestalo. Ale zamrzí to (i když to oba byly seťáky), ostatní to potěší, protože zjistí, že nejsou nešikové jenom oni, no a nějakou pětku za jiné jsem taky musel dát. Od té doby zatím dobrý.
vendda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 22. 12. 2015 22:56

Me to pada "furt". D700 uz mi sletela 3x, pokazde na asfalt. Poprve jsem drzel fotak v ruce, pricemz jsem si chtel nasadit zimni rukavice. Fotak s Nikkorem 70-300VR vyklouzl a jak padal, tak jsem ho jeste rukou odstrelil, kdyz jsem se jej snazil chytit. Po padu udelal jeste nekolik salt s opetovnym narazem o silnici. Objektiv to kupodivu tez prezil, vcetne stabilizace i AF.
Druhy pad byl ze stativu na bok fotaku, kdyz jsem nastupoval do auta. Fotak na stativu jsem postavil vedle sebe, otocil jsem se k autu, rana, fotak lezel na zemi. Tentokrat s Nikkorem 70-200/2.8VRI. Odnesl to nejvic pridavny grip, po case zdechnul, jinak sramy na tele fotaku a odrena clona objektivu.
Posledni pad byl v noci, rovnez ze stativu, ovsem plne vysunuteho (jaksi jsem behem nastupu do auta pozapomel, ze jsem mel jednu nohu kratsi z foceni v kopci). Tentokrat to byla sleha vydatna, primo na zada fotaku. Praskla krytka displaye, ulomeny obe dve zarazky u dvirek u pam. karty, odstiply kus tela fotaku a opet urazeny aretacni cudlik na pridavnem gripu. A aby toho nebylo malo, tak to odskakal i stativ, na nejz nejsou nahradni dily :/

Obrázek

Krytku displaye mam z ebay novou za stovku, aretacni vycnelky jsem zpatky prilepil gelovym vterinakem, totez cudlik u gripu a vykouslou cast tela fotaku jsem zapiloval pilnikem. Fotak jako novej :D

Nekolikrat jsem o D700 cetl, ze je "built like a tank". Asi na tom neco bude.
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kakabrematu 23. 12. 2015 15:15

Ani se nedivím, Nikon je nikon. Kupte si Tamron 28-75 a uvidíte, jak vypadá takřka nerozbitná kvalita.
kakabrematu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rousini 23. 12. 2015 18:51

Jednou jsem přicházel domů obtěžkán nákupníma taškama a přes rameno fotobrašnu. Při sklánění a odkládání tašek mi brašna sjela z ramene a sesmekla se na botník. Nebyla to nijaká tvrdá rána vůbec jsem tomu nevěnoval pozornost...
Po nějaké době jsem byl fotit v Krumlově a chtěl jsem nějaký detail na věžičce. Nasadil jsem TAIR 135/2,8 a jaké bylo mé překvapení, když jsem ucítil nezvyklý odpor na clonovém kroužku. Koukl jsem do objektivu a díra mezi lamelama (je jich tuším 20) byla mimo střed a některé byly vyhozené ze závěsu.
Když jsem o tom přemýšlel, nevybavil jsem si jinou příčinu než uvedený "pád" fotobrašny. Naštěstí jsem vygooglil jednoho šikulu, který to dal za pár šupů do richtiku.
Naposledy upravil rousini dne 24. 12. 2015 08:27, celkově upraveno 1
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 23. 12. 2015 22:33

Nikdy. Klep klep.
chel
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků