Ostrost Tamron 17-50 / 2.8

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 8. 2012 14:34

kentus: u techto fotek mas ponechany exif, ostreni bylo pres zivy nahled manualne, prave abych vyloucil pripadny BF/FF.

ptth:
Jen že ve své třídě (obecně dostupných základních skel) jsou to jedny z nej objektivů.

x
Vždyť ten tamron spolu se sigmou jsou neostřejší objektivy zoom objektivů těchto ohnisek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 9. 8. 2012 15:14

Petr Luňák: děkovat nemusíš, napsal jsi to ty 8. 8. 2012 21:09 jako reakci pro kentuse. Tak nese*
Spousta věcí od Canonu, něco od Sigmy, Manfrotta, Velbonu, Lowepra atd.
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 8. 2012 15:17

Pánové, pánové, proč diskutujete o tom, jak někdo někdy diskutoval nebo nediskutoval? To je ostatním k ničemu. Založte si na to vlákno na Smetišti nebo si pište SZ, ale tohohle už prosím nechte.
Pety
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 8. 2012 16:23

oldbas píše:Petr Luňák: děkovat nemusíš, napsal jsi to ty 8. 8. 2012 21:09 jako reakci pro kentuse. Tak nese*

Ty mi jakoze nenapadne podsouvas, ze je Tamron odpad a nikdo by sis jej nemel kupovat. To jsem nikdy nerekl, jen jsem poukazal na to, ze na Nikkor proste nestaci (jako reakci na toto tvrzdeni: "Vždyť ten tamron spolu se sigmou jsou neostřejší objektivy zoom objektivů těchto ohnisek" ), coz dokladam i fotkama. Ty mas pouze sve dojmy, ktere maximalne podporis flame vyvolavajicim sarkasmem ("A pro perfekcionisty, co šmejdí po monitoru a hledají detaily"), ktery s ohledem prave na mnou vlozene srovnani pusobi dosti usmevne. Ted uz jen ocekavam ultimatni argument, ze na kresbe v rozich vubec nezalezi a tak jsou si Tamron s Nikkorem vlastne rovni :roll:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 9. 8. 2012 17:10

Já ho rozhodně nehaním, naopak.
Tamron 17-50/2,8 je jeden z nejlepších základních objektivů dostupný pro téměř každého, kdo nemá prašule a chce lepší optickou kvalitu při výborné světelnosti a slušné konstrukci.
Na 2-3x dražší objektivy podobného rozsahu a světelnosti samozřejmě strácí ve všech směrech, ale bohatě to kompenzuje cenou. Většina lidí fotky ani netiskne, pokud ano, tak 10x15, A4, max.A3. A co mám vyzkoušené, možná 90% lidí, co si fotky prohlížejí a ve focení se nevyznají jsou unešeni kvalitou seťáků, nebo lepšího kompaktu při pohledu na A4ku.
A nějaké bookehy, aberace, soudkovitosti, vinětice a další neduhy řeší zas a jen fotografové a fotovrtalové. Obyčejné lidi to vůbec nezajímá.
Takže pro focení pro radost je tamron skvělá volba a nevidím důvod, pořizovat byť bazarový min.2x dražší objektiv.
Spousta věcí od Canonu, něco od Sigmy, Manfrotta, Velbonu, Lowepra atd.
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 8. 2012 21:20

Hluboky nadech.... :roll:

Ja vim, ze ty ho nehanis. Ja rikam, ze to podsouvas me! Nikde jsem nikdy nenapsal, ze je Tamron spatnej objektiv. Kdyby jo, byl bych pokrytec jako svina, protoze ho 6 let pouzivam!
Opravdu nechapu, kde beres tu odvahu (nebo je to primo drzost?) mluvit za ostatni lidi. To, ze tobe by se nevyplatilo dat vic penez za lepsi kvalitu je jen a jen tvuj pristup, nemluv laskave za "lid". Ja tu take netvrdim, ze kazdy si musi koupit Nikkora.

Tazatel se ptal, zdali je kresba u jeho Tamronu ok, ja jsem odppovedl, ze je. Co mu odpovis ty? Take mas Tamron, ze by si se mohl podelit o osobni zkusenost? Hadam, ze ne, jen sis prisel proste "zatrollovat" :roll:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 8. 2012 21:29

Takže zamykám.
Pety
Administrátor

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor