Jaké pevné sklo 135 a výš pro Pentax K10D

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod honczin 16. 6. 2012 12:01

Zdravím
chtěl bych koupit nějaké pevné sklo rozsahově 135 a výš.
Momentálně mám pouze setový objektiv Pentax 18-55 mm, F 3.5-5.6 AL WR
a potřeboval bych něco s větším ohniskem na focení převážně sportovních aktivit a rodiny a občas nějaký ten portrét.
Jsem studentem a proto se snažím najít něco "bazarového"okolo 3000.
Nějaké základní zkušenosti s DSLR mám, ale co se Pentaxu týče jsem nováček a nevyznám se hlavně v druzích závitů a podle toho i kvality... Ruční clona a ostření mě nedělá problémy proto bych raději koupil sice manuální a starší objektiv, ale za to opticky lepší...

Děkuji předem moc za rady :-)
honczin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 16. 6. 2012 12:24

http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=174643
...a jsou tam i levnější... po vlastní zkušenosti můžu říct pouze jedno - vyvaruj se verze se světelností 2,5 bez SMC vrstev, to je děs.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 17. 6. 2012 13:47

No, SMC Pentax M 135mm f/3.5 je legenda co se týče poměru cena/výkon. Jinak ten s f/2.5 je taky hodně slušný objektiv, ale o něco dražší.
reign: Nevím, cos to měl za objektiv, ale SMC Pentax 135mm F2.5 verze M i K normálně SMC vrstvy má, koneckonců je to i v názvu. Jedině, že bys měl nějaký starý Takumar do M42 závitu.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 17. 6. 2012 15:53

byla to verze s bajonetem a bez SMC vrstev, až po nákupu jsem se někde dočetl o horších vlastnostech, focení výhradně se sluníčkem v zádech, ale pak to stálo zato :-)

-- 17. 6. 2012 15:54 --

jo, a byl levnější než s smc vrstvami...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 17. 6. 2012 17:37

Stačí když má aspoň nějakej coating, 135mm stejně neni zrovna na focení západů slunce..
Daemonius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 17. 6. 2012 18:06

ten model, co mi prošel rukama není na focení ničeho, pokud nemáš to slunce v zádech
reign
Návštěvník

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor