Jaký objektiv používáte na focení krajin a který by jste doporučili k SONY Alpha a300 ? A máte někdo zkušenost s METZ SCA adaptérem 3302 M7 / Minolta+Sony, jestli bude spolupracovat s a300? Moc děkuji.
Slyšel jsem, že 17-40L na malém čipu nic moc. Ale to ti asi moc nepomůže. Co teřeba ten tamron, který si dost lidí chválí (17-50/2,8) Ale zkušenosti se Sonym nemám,
Kamarat ma CZ 16-80, obraz ma ostrejsi ako moj 17-40, no trocha viacej aberuje. Pohlad je velmi siroky, telo plastove, no v slusnej kvalite. Myslim ze pomer cena/vykon je dost slusny...
víík píše:Slyšel jsem, že 17-40L na malém čipu nic moc.
Nic ve zlém, ale to si myslím, že není pravda. Se 17-40L jsem fotil několikrát (pokaždé s jiným kusem) a vždy exceloval. Samozřejmě také záleží, na jakém čipu objektiv je testován. Ale dost už OT.
17-40 na APS-C je spickove sklo, v testech i praxi porazi dokonce i 16-35/2.8. Jak se chova na FF zatim nemohu slouzit, filmy budu machat v rodinalu az po dovolene. Jinak doporucuji tamron, za ty prachy je to vynikajici zalezitost. A pro opravdove sirokouhelniky je tu preci sigma 6.5mm
Já ke své Sony Alfa 700 požívám jako základní objektiv Zeiss 16-80mm, který mi vyhovuje jak rozsahem,tak kvalitou pro 80% fotek, ovšem na Krajinky s velkým K beru Sigmu 10-20mm a samozřejmě šedé přechodové filtry Cokin s polarizačním Cokinem, protože mi sestava polarizák B+W s držákem Cokin na obou objektivech vinětoval.V minulých letech jsem k analogové Minoltě s uspokojením používal Tokinu 19-36mm a Minoltu 24-100mm.