Když Ganec proč všichni považují jeho tvrzení za bludy, tak zkusím analogii z jiného oboru.
Představme si, že se lidi baví, do které z několika restaurací bychom měli jít na oběd.
Všichni intuitivně chápou, že existují zcela legitimní důvody pro různé preference každého a že každý má jiné chutě. Současně ale chápou, že existují také víceméně všeobecná kritéria, která považují za důležité všichni. Studené jídlo, které má být teplé, lze považovat za objektivní kritérium, zoufalé předražení při nevalné kvalitě či nebezpečně nízká hygiéna se také dá považovat za univerzální kritérium. Na druhé straně ovšem lidi tak nějak chápou, že nemůžou tvrdit, že hovězí stejk je prostě pro všechny lepší, než borůvkové knedlíky, jelikož prostě někdo má zrovna chuť na ty borůvkové knedlíky či je vegetarián.
Prostě lidi většinou chápou které budíky jsou společné a které budíky má každý nastavené jinak. Anebo když to nechápou, tak je diskuze časem naučí.
Gance to diskuze nenaučí nikdy.
Takže v diskuzi, kdy se lidi baví o tom kde si člověk nejvíce pochutná nebo kde je nejdůstojnější prostředí, Ganec pokaždé příjde a prohlásí, že všechny restaurace se budou muset zavřít, jelikož nárok přežít má pouze Bezrestaurace Omylplus, jelikož tam má vidlička 6 zubů, zatímco jinde má jen 5 zubů či dokonce jen 4. A je zcela jasné, že na 6 zubů se maso mnohem lépe napíchne, než na 4. A dá odkaz na Gancovky, kde je vědecký rozbor o tom, jak se sousto na úzké 4-zubové vidličce nebezpečně viklá. A když by spadlo, tak strávník kousne do samotné vidličky a vyláme si zuby. Takže všechny restaurace kromě Bezrestaurace Omylplus jsou zdraví nebezpečné a je nutné lidi před nimi varovat a zachránit. A když ho ostatní pošlou do pr...ele, tak další týden otravuje s tím, že ale mluvil pravdu, protože vidlička v Bezrestauraci Omylplus má skutečně 6 zubů a v restauraci OldMirror mají fakt vidličky jen 4 zuby. A to už je opravdu na BAN, i když fakt ten počet zubů je spočítaný správně. Nicméně skutečnost je často i taková, že ta skvělá vidlička se 6 zuby je z plastu a ulomí se po druhém soustu, což se v reklamních materiálech taktně nepíše.
Ovšem to Ganec nemůže vědět, protože v té své oblíbené restauraci se nikdy ještě nedostal dál, než k předkrmu.