Netreba nové APS-C zrkadlovky?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 6. 2012 10:35

lemming píše:tady by bezzrcadlovka vůbec nepomohla (dělají se na ně vůbec objektivy typu "18-200"?)
Ano, vsetky systemy maju take objektivy:
Pre micro43 je to Olympus 14-150 (vazi 280g) a panasonic 14-140
Samsung ma 18-200 mm a pre Sony NEX robi takyto objektiv okrem Sony aj Tamron.
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 9. 6. 2012 11:07

650D je jenom další odpad od Canonu, se kterým si nedokážu představit fotit. Ale aspoň tady máš tu tak moc tebou žádanou inovaci :D
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 6. 2012 11:34

No, jak se zdá, Canonisti si dotykáč zatím pochvalují a to ho ještě neměli v ruce... :-)
Pety
Administrátor

Odeslat příspěvekod reign 9. 6. 2012 20:15

kentus: ty jsi s tím fotil? Co to plácáš za nesmysly? Koukám, že když nejsou argumenty, tak přijdou silná slova jako "odpad"... Jak malej kluk.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 9. 6. 2012 21:26

Tělo je to samé co 600D a to není nic jiného, než jen ubohý plast s nulovou ergonomií. Takže ne, nedokážu si s tím představit fotit. Veškerý entry-level od Canonu je odpad, který působí v ruce jako hračka.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 9. 6. 2012 21:42

kentus: fotím s low-end C 450D 4 roky, poslední rok používém grip a dá se to v pohodě. A to mám dlaně dost velké. Řeči o ubohém plastu také nejsou na místě. Zažil jsem toho dost na to, abych mohl říct, že pokud se k technice nechováš jako prase, plastové tělo není problém.
Držení a ovládání je jen otázkou.
Spousta věcí od Canonu, něco od Sigmy, Manfrotta, Velbonu, Lowepra atd.
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 9. 6. 2012 21:47

No nevím, já jsem teda na svoji techniku dost opatrný, ale někdy se nějakému tomu nárazu nebo pádu na zem prostě nevyhneš. Třeba v Alpách jsem sletěl na šutrech a hádej co, zrcadlovka to překvapivě přežila bez jediného šrámu a že to byla rána (a to jsem ještě na ni spadl já :D). A bojím se, že ten základní Canon už by to měl dávno za sebou. 600D jsem měl v ruce a prostě bych to nechtěl. Neskutečně nepříjemný povrch a ergonomie nula.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 10. 6. 2012 11:53

kentus: Asi tě překvapím, ale plastová konstrukce je podstatně výhodnější a vhodnější pro pohlcení nárazů atd. Viz. např. pistole. S plastovým rámem se lépe chovají při střelbě a mají vyšší životnost.
Kovový plášť foťáku je nesmysl, holý marketing.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 10. 6. 2012 12:00

ggrand: Používá se slitina horčíku a věř mi, že má daleko větší schopnost odolat nárazům, než plast. Ano, plast může být také hodně odolný, viz. třeba ABS, ale nesmí to být takový levný šunt jaký používá Canon na nižší modely.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 10. 6. 2012 12:34

kentus: To, že se duralu honosně říká hořčíková slitina v materiálech výrobce ještě neznamená, že je to něco extra, co není překonané. Zřejmě narodíl od tebe jsem nějaký ten pátek vlastnil plastový Samsung GX10 a můžu s klidem říct, že je vyroben z lepšího materiálu než moje nynější N D700. Možná se někomu líbí černé tělo se svítícími bílími škrábanci,ale já mezi ně nepatřím.
Edit: Fotil jsem 350D, která si asi prošla peklem a kupodivu všechny plasty držely, kde měly,povrch gripu sice už nebyl, ale plášť jako takový prostě fungoval. Ono jde o to nehledat problémy, kde nejsou.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 10. 6. 2012 14:33

Platy mají navíc menší koeficient teplotní roztažnosti.
Pety
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 6. 2012 14:54

plasty co sa tyka tela asi nie su najvacsi problem lowendu: aspon moj brat na 500D reklamoval objektiv a uzavierku. Neviem kolko krat, ale uz ho tam poznali (raz som s nim bol)...
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 10. 6. 2012 15:17

Pety píše:Platy mají navíc menší koeficient teplotní roztažnosti.

Zvlášť ten môj má malý koeficient rozťažnosti :-)
Canon 7D, 100/2,8 L, 17-40, 24-105, 70-200/2,8,
Electrocompaniet , Micromega, Dynaudio
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 10. 6. 2012 15:37

Pety: Uff, ono je to naopak.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 10. 6. 2012 15:55

Fakt? Tak to teda musí být opravdu mizerný plast.

Kde najdu nějaké údaje?

golem2 píše:
Pety píše:Platy mají navíc menší koeficient teplotní roztažnosti.

Zvlášť ten môj má malý koeficient rozťažnosti :-)

Hezký, zas mě jednou pobavila vlastní blbost. :D
Pety
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka