mám jeden dotaz. Myslíte si že je to chyba chipu? nebo jenom špína na něm?
(černá tečka v pravo dole ).zkoušel jsem měnit objektiv a chyba je tam stále.
A ještě jeden dotaz pro Ostravaky - Tip na nějaký dobrý servis v ostravě?
Dík za rady.
|
|
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
(černá tečka v pravo dole ).
) Potom se podívám na čip a pokud tam nevidím žádná smítka, tak nechám sklopit zrcátko a nasadím objektiv. 
Hele a to vezmeš klasickou tyčinku s vatou do učí jo? Pač všude jinde čtu že na to používaj tunu specialních mikrovláken či buhvi co.kelav píše:No, já běžně ofukuji snímač, nevidím v tom problém. Když vidím podobné fleky na fotce, tak sundám objektiv, v menu nastavím čištění snímače, aby se mi zvedlo zrcátko, pak už jen otočím foťák bajonetem dolu a vyfukuji (ústy prosím) Potom se podívám na čip a pokud tam nevidím žádná smítka, tak nechám sklopit zrcátko a nasadím objektiv.
Někdy se ale stane, že smítka nejdou ofouknout. Pak beru do ruky onu tyčinku s vatou a opatrně (žádný tlak) očistím snímač v místě, kde je nějaké smítko, pak ofouknu a zase nasadím objektiv. Tenhle způsob čištění snímače dělám pravidelně od té doby co jsem si koupil první zrcadlovku. Chce to ale trochu cit, hlavně nečistit snímač po kalbě

No zítra uvidím jestli pomůže balónek nebo ne.
Ale zvednu foták nad hlavu, bajonetem dolu a decetně fouknu do foťáku. Žádný prskání, žádný slintání
Ale přiznávám, že balónek je lepší řešení.Pa.Va.Zi píše:No je to myslím bordel na čipu - naprosto běžná věc. Nevím co máš za foťák, ale u Nikonu je snadné řešení:
http://nikon.cz/news_room/news.html?loc ... verse=home
Nikon dává k foťákům poukázku na 10 čištění čipů zdarma, což by mělo stačit na celou životnost foťáku (já si dal zatím za 2,5 roku čistit čip 2x a to měním objektivy prakticky furt). Vyčistili vždycky čip, komoru i zrcátko... Takže nějaké ofukování nebo š*****ání něčím po čipu bych nedělal. U dalších značek ale nevím...

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků