Ganec:
já jsem tenkrát zjistil, že i přes slušný stativ jsem na několik pokusů z toho prostě nedostal nějaký nárůst detailů, pouze vyšší rozlišení, které ale ani náhodou neodpovídá detailnosti kresby single shotu.
Viz níže. No a ty jsi na to mešťastném nočním snímku ukázal u těch keřů, že tam rozlišení u HiRes naopak pokleslo.

Jestli to bylo tím, že s těmi keři pohyboval vítr nebo je to prostě rozmazání, které je součástí způsobu skládání HiRes spojeného s určitou formou odšumu, to pochopitelně nevím,
nicméně za zásadní považuji to, že jak moje, tak tvoje dosavadní výsledky naprosto jednoznačně ukazují, že HiRes opravdu není RUTINNÍM ZPŮSOBEM TVORBY FO|TOGRAFIÍ, které svým rozlišením a prokreslením konkurují fotoaparátům s nativně vysokým rozlišením, což tady neustále podsouváš.
Takže HiRes, jak je vidět, opravdu není náhrada velkého snímače s vysokým rozlišením. Ale ani náhodou.
To je to celkem všem kromě tebe odjakživa jasné, ale jsem zvědav, kdy to uznáš ty. Třeba tváří v tvář vlastním výsledkům.
Navíc co se týče krajiny, tak se skládačkami mám značné zkušenosti (expoziční bracketing) a mohu ti prozradit, že prakticky vždy fouká aspoň tak slabý vátr, co rozhýbá trávu, listí a větve.
A krajina, kde je všechno z betonu a železa nebývá fotogenická.