Profi kompakt nebo Mikro na cestu do USA?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pali55 19. 9. 2012 20:20

Ano fotky su upravovane. Pridal som par fotiek bez uprav - len zmensene.

http://www.digimen.wz.cz/album/
Nikon D5100 + Sigma 17-70 mm f/2.8-4.0 DC Macro OS HSM + Nikon 18-105 + Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX + blesk Nikon SB600
pali55
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kennika 19. 9. 2012 22:30

VanDave: Díky moc moc za galerie! To je přesně to, co jsem chtěl vidět. A po sérii prohlížení fotografií jsem rozhodnutý pro Olympus. Definitivně. Jen se chci zeptat, jestli byste využili bandle s teleobjektivem 40 - 150. Zda to není zbytečná investice.
kennika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 20. 9. 2012 10:54

je a není... Jde o to, že měnit skla venku je dost blbý a vědět předem, že budeš fotit od ohniska 80 výš (po přepočtu) předem asi taky nikdy vědět nebudeš. Jako rozumnější investice mi přijde koupit EPM1 se seťákem a dokoupit tu palačinku 20/1,7 - je to hodně univerzální sklo, malinké a hodně světelné, osobně bych mu dal přednost i před sestavou dvou zoomů, v případě CSC foťáku i před světelným zoomem. Jak by řekla Rosamunda Piltcher- byli zrozeni jeden pro druhého :love:
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 20. 9. 2012 17:01

kennika: To musíš vědět ty, jestli ti stačí zoom 3x, já fotím hlavně přírodu a tam naopak požaduju co nejširší záběr, zoomuju minimálně.

Nevím jak je na tom kvalita vzduchu v NY, abys nezazoomoval a nezjistil, že je scéna plná oparu/smogu...
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kennika 20. 9. 2012 20:20

vanDave: Díval jsem se na na snímky a rozhodl se jen pro základní seťák. Nevyužil bych asi ten zoom na 100%, to jak napsal reign, lepší je si časem, když zjistím, že mě to chytí opravdu víc než standardně, dokoupit "palačinku". Ta mě láká víc, protože, když jsem viděl, jaké krásné fotografie to umí....

Jinak bych Vám všem chtěl velmi poděkovat za pomoc a velmi přínosné komentáře, které mi pomohly ujasnit si, co vlastně chci! Díky moc!
kennika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 20. 9. 2012 20:38

tož dobré světlo v té Émerice :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 9. 2012 06:39

Taky.

Kdybys dával někam na net fotky, tak to sem klidně postni.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kennika 21. 9. 2012 11:39

Určitě sem něco hodím, jede s námi i jeden dobrý fotograf a malíř, který mě určitě pomůže, tak by se nějaká fotka mohla i podařit :-). Ale určitě hodím nějakou galerii, která ukáže, jak si s tím foťákem poradí začátečník :-)
kennika
Kolemjdoucí

Předchozí stránka