Výběr kompaktu na běžné focení

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vencass 18. 8. 2012 14:59

Dobrý den, přemýšlím o koupi kompaktu, přečetl jsem během týdne spoustu poraden, recenzí a fór, přesto se stále nemohu rozhodnout. Potřebuji foťák, který bude produkovat fotky v dobré kvalitě. Úplně nelpím na to, aby foťák měl režimy jako priorita clony, priorita expozice a plně manuální režim, ale bylo by to plusem. Sice jsem je doteď nepoužíval, ale jak pročítám ty fóra, docela jsem se pro to nadchnul a rád bych v budoucnu začal. Fotoaparát používám především na focení dovolených, přírody, momentek.
Ve fórech jsem narazil na tyto:
Sony Cyber​​-shot DSC-WX50
Samsung WB150F
Canon PowerShot A4000 IS
Tento výběr není uzavřený, rád si nechám doporučit nějaký vhodnější, který unikl mojí pozornosti.
Celou dobu se rozhoduji, jestli se pohybovat v cenové relaci do 3000 (jestli by takový foťák na moje focení stačil) nebo jít výš - zase do focení nejsem tak zapálený, abych do foťáku investoval víc jak 5000.
Ještě dodám, že můj předchozí přístroj byl Sony DSC-W35, se kterým jsem byl spokojen a chtěl bych, aby nový měl fotky minimálně ve stejné kvalitě.
vencass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vencass 18. 8. 2012 15:24

Děkuji za reakci, vámi nabízený foťák se mi moc líbí, má ale pro mě jednu "vadu", kterou jsem zapomněl zdůraznit - raději bych se vyhnul tužkovým bateriím a zvolil napájení akumulátorem.
vencass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 18. 8. 2012 15:27

V tom případě do 3000 téměř cokoliv. Všechno šunt,na malé vyjímky

-- 18. 8. 2012 15:30 --

http://www.ukazeme.cz/produkt/1579-cano ... hs-silver/ jinak připlatit. http://www.digimanie.cz/art_doc-381BE44 ... 82B3B.html
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 18. 8. 2012 19:20

Taky hlasuju za Canon Ixus 115HS, za ty prachy nic lepšího ani srovnatelného není
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 18. 8. 2012 19:41

jj taky souhlas
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 19. 8. 2012 09:50

Ale je to dost smutné. :'(
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vencass 19. 8. 2012 19:44

Moc vám děkuji za rady, přemýšlel jsem o AA bateriích a ustupuji od původního požadavku, myslím, že těmi bateriemi nic nezkazím, naopak, a kupuji Canon PowerShot SX130 IS.
vencass
Kolemjdoucí