Vyplati se jeste D300?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ggrand 7. 8. 2012 14:47

Petr Luňák: Ohledně ceny je zbytečné se bavit, uvedl jsem zkrátka doporučenou. Ano seženeš laciněji, stejně tak seženeš ještě laciněji jiné.
Není žádným tajemstvím, že D3 se na výšku blbě drží(oproti D700+grip) právě kvůli malému gripu a opět nekompletnímu ovládání. Úchop po úpravě by vůbec netrpěl, to by si musel říct, že kvůli těm tlačítkům,co mi chybí, trpí úchop už na D700/300.
Gripy od Sony jsem měl namysli ty pro A700 a A900.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 8. 2012 15:38

ggrand: toto se ti zda vazne lepsi?
Obrázek
Nevim jak ty, ja ale u gripu krom patricne tloustky (aby sedel dobre v dlani), ocenuji rovnez jeho delku (aby mi nepresahoval malicek mimo nej-coz je u me problem, kdyz drzim samotnou D700 bez gripu). A ten od Sony toto nesplnuje, protoze je ten uchop posunuty dolu, asi kvuli tem cudlikum nahore, pac by je nebylo kam jinam umistit. A takovahle neergonomicka dan, za pro me naprosto zbytecne cudliky navic, mi osobne prijde neprijatelna.

jirkapdks: a pouzivas originalni Nikon gripy? Neoriginalni to nedelaji.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jirkapdks 7. 8. 2012 15:47

Ano, zastávám názor, že nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci. Zkušenost mě už naučila, že s neorigo příslušenstvím pak bývají problémy a člověk nakonec utratí víc.
jirkapdks
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ggrand 7. 8. 2012 15:54

Petr Luňák: Jediný foťák, u kterého jsem neměl kam poskládat malíček byl Pentax K10D. Na D300/700 v pohodě prsty poskládám. Takže ano, pro mě je toto řešení od Sony lepší než to, co nabízí Nikon. Všimni si, že je normální grip u toho Soňáku prodloužený, stejně tak je i prodloužený přídavný grip oproti původní délce, takže je dlouhý dost.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 8. 2012 21:03

jirkapdks: mohl bys to natocit? Docela by me to zajimalo. Treba MB-D11 vubec nechrasti.

ggrand: ja je teda neposkladam a to nemam zadnou velkou ruku:
Obrázek

Z meho pohledu je ten polovicni vertikalni grip u Sony pekna chujovina. Sice ti to prodlouzi ten k fotaku (coz dela i MB-D10), ale pak je kratkej vertikalni, prave diky kope zbytecnejch cudliku nahore, ktery ty bys chtel nasypat na grip k Nikonu. Uaaaa :)
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor