Univerzalny kompakt do 250e

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

univerzálny kompakt do 250e
Benq G1 2 %  33%  [ 2 ]
Nikon Coolpix P310 1 %  16%  [ 1 ]
Samsung EX1 2 %  33%  [ 2 ]
iný (uvedený v mojom príspevku) 1 %  16%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 6

Odeslat příspěvekod Ganec 22. 7. 2012 10:28

Mne sa praveze zabery z S95 nepacia.
V priamom porovnani (napriklad S95 vs P300 vs LX5) bolo jasne vidno, ze zabery z neho su najmenej realisticke. Napriklad pletovka vobec nevyzera realisticky, teda na fotenie ludi sa nehodi. Outdoor zabery su prepalene takze napriklad nebo nie je realisticky modre ale neprirodzene azurova (ci ako sa ta farba vola).
Dokonca je zo vsetkych profikompaktov najpomalsi.

Pozor na to o com fotoservery tvrdia ze je najlepsi fotak:
vsetky recenzie su o tom, ze sa nacvakaju ISO serie a za najlepsi fotak sa povazuje ten ktory ma najmenej destrukcny system odsumovania a relativne najmenej zasumene ISO 1600. Samozrejme toto pozeraju v rozliseni 1:1. Toto je pre nich najlepsi JPG, nie ten ktory vyzera najrealnejsie!!!
No nam co si fotime pre radost a potom tie fotky prezerame je to uplne jedno: my potrebujeme aby sa nam fotky pacili ako celok.

A v tomto S95 u vacsiny prepada na plnej ciare:
- na automatike foti nerealisticky - v skutocnosti ju ma najhorsiu
- ak chceme aby zaber vyzeral normalne teba vediet co treba nastavit - preto sa nehodi amaterom
- tieto nastavenia zvycajne zhorsuju sum - preto v skutocnosti nie je az taky skvely ako vyzera v recenziach
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 22. 7. 2012 10:35

S 95(100) bych sice nechtěl,ale podle mne fotí v automatu dobře. Ale nebudu se hádat. Kdybych dnes kupoval kompakt(běžný,ne s výměnným objektivem) počkal bych na LX 7, Samsung EX 2F.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 22. 7. 2012 10:40

Este taka pikoska:
ked vysiel Nikon P310 tak ho vsetky recenzie odsudzovali "ze viac sumi" ako jeho predchodca P300.
Ano, P300 ma o cosi lepsi snimac.
No volakto v jednej diskusii zasiel do predajne a vyskusal si to v praxi: pri pohlade na zaber ako celok bolo vidno ze zaber z P310 vyzera realistickejsie (P300 mal na vysoke ISO trosku nerealny farebny nadych). Skratka vybral si P310 aj ked nebol v sume lepsi.
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DANIK6 22. 7. 2012 10:54

To co napisal Ganec dava celkom zmysel a v tomto pripade mozem dat len na odporucania, kedze nemam s tymito kompaktami osobne skusenosti. Taktiez pri S95 hra dost ulohu cena, kedze po dokupeni zakladneho prislusenstva ako puzdro, karta pripadne dalsia baterka sa smelo dostanem nad 300e a to by uz bolo 20% nad limit. Asi pockam na nejaku komplexnejsiu recenziu Benqu.. Alebo ho zobrat z eshopu a do14tich dni otestovat v domacich podmienkach? To by mi ale moc fer neprislo keby som ho mal vracat.
DANIK6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 22. 7. 2012 16:35

je tady podstatná "maličkost" a to jsou osobní preference. Ganec z hloubi duše nenávidí barvy Canonu, už je tady znám nejen coby třídní nepřítel zrcadlovek, ale hlavně antiCanon No:1
mně pro změnu vadí barvy Sony, ale neumím to tak hezky popsat, jako Ganec.
Je fakt že není nad to vzít si sebou do krámu hezké děvče a vyzkoušet pleťovku-u mně v této disciplíně vede Nikon a tak bych si možná zrovna taky pořídil zmiňovaný P310.
Najdi si na netu fotky z vytipovaných foťáků a uvidíš.
Jak už ale tady někdo v nějakém vláknu psal, tradiční značky obvykle nabídnou lepší logiku ovládání, u toho Benqu bych se celkem bál...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 22. 7. 2012 18:12

Videli jste ty fotky z Benqu? Je sice uzasne, ze to je svetove nejtenci kompakt s f1.8 na kratkem ohnisku, ale ty fotky jsou blivajz (absolutne bez nadsazky) i na iso80, ne ze bych u nefotograficke znacky cekal neco jineho, kdyz to ani renomovane znacky nemaj kdovijak skvele.

http://www.eprice.com.tw/dc/talk/1432/4700816/
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 22. 7. 2012 20:23

Papirove benq, prakticky nikdy.
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DANIK6 22. 7. 2012 22:34

Tak po zhliadnutí fotiek z Benqu (fakt nič moc a to vyhladzovanie mi príde dosť brutálne) sa začínam prikláňať k Nikonu P310, aj keď stále je v hre aj EX1 a keby motyka vystrelila tak aj S95.
Aké veci by mohli zahrať v obrazovom výstupe (do jpeg) v prospech P310/EX1? Po mojom laickom prehliadnutí gelérií sú natom dosť podobne. Vedel by mi niekto povedať ako sú natom s rýchlosťou ovládania? Napr čas od zapnutia po vyhotovenie prvej fotky a celkové ovládanie.
Moje +/- hodnotenie P310 vs EX1 vyzerá asi takto:

P310
+ kompaktnejšie rozmery a hmotnosť
+ lepšie videosekvencie

EX1
+ otočný displej
+ raw
DANIK6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 23. 7. 2012 15:26

jestli je tohle tvoje finále, tak určitě Samsung, má větší a osvědčený snímač, lepší optiku... Nikon je sice menší, ale to je tak celý. I kdyby byl výstup v jpeg cca stejný, tak se Samem se můžeš posunout podstatně dál díky RAWu, přibalený soft je velmi dobře použitelný...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 23. 7. 2012 18:07

P 310 nelze s Ex 1 srovnávat. A s EX2F už vůbec ne.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DANIK6 24. 7. 2012 11:31

Tak som sa nakoniec rozhodol pre Nikon P310.
Samsung EX1 ma veľmi lákal, no uprednostnil som kompaktnejšie rozmery, polovičnú hmotnosť a v prípade P&S záberov aj rýchlejšie ovládanie podľa recenzií(napr). Síce podľa porovnávacích záberov na dpreview vykazoval horšie výsledky ako P300, no verím, že to bol len neštastne urobený záber a bude produkovať minimálne také dobré výsledky ako P300. Dúfam, že poslúži.
Ďakujem všetkým za rady.
DANIK6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ggrand 24. 7. 2012 12:22

Jsou to kecy, co ukazujou na Dpreview. Od té doby, co tam dělají recenze lidi z www.dcresource.com, tak to nemá smysl sledovat. Osobně jsem si zašel do obchodu a vyfotil si z obou na různé citlivosti a světe div se, P310 jasně vede na všech citlivostech.
Jediné, co ten foťák zabíjí je pomalé ostření.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 24. 7. 2012 14:27

Velmi odvážné tvrzení
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 24. 7. 2012 15:32

co jako, s tím dpreview? Já bych si z nich teda taky nedělal etalon, občas vynesou do nebes úplnou kravinu a naopak. Zatím mi nejlíp sedí recenze na digimanii, trefně popsané plusy i minusy
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tututu 24. 7. 2012 17:36

http://www.agem.sk/produkt/digitalny-fo ... 75389.html

ja mám tento a som s ním úplne spokojná. ideálny na fotenie v teréne.
tututu
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka