Řekl bych, že fotky z 808 budou lepší vzhledem k většímu čipu a novějším technologiím. Nevýhoda je celkem jasná oproti LX5 - nemá optický zoom. Ten digitální není špatný, ale na max. zoom z toho lezou fotky jako jenom z obyčejného mobilu.
Dost blbé je, že nemá RAW. Chce si to počkat na Lumie PureView, které budou mít Windows Phone 8, tam RAW 100% bude. Pokud na to nespěcháš, tak bych těch pár měsíců počkal, v opačném případě bych bral LX5. Jako mobil je 808 dnes o ničem, používá mrtvý systém.
Jinak tady je srovnání LX5 vs 808 a je vidět, že 808 to Panasonicu dosti natřela, obzvláště při vyšších ISO.
http://asia.cnet.com/shootout-nokia-808 ... 216561.htmJakmile přijdou nové Nokia PureView s WP8, jsou všechny kompakty mrtvé. Já sám plánuji vyměnit svůj stařičký HTC Touch Diamond za něco takového. Tahat zrcadlovku všude s sebou mi nevadí, ale na druhou stranu to ani není zrovna 2x praktické a někdy už mi na ni nezbyde v batohu místo. Což je vlastně další velká výhoda oproti LX5 - dáš to do kapsy.