Nokia 808 vs Panasonic LX5

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod David1330 11. 7. 2012 14:35

Zdravím,
zajímalo by mě porovnání nejlepšího fotomobilu s technologií PureView od Nokie oproti profi kompaktu od Panasonicu, můžete mi říct, jaký bude rozdíl v kvalitě a v čem bude jaký fotoaparát lepší, než ten druhý? Něco jsem se snažil pročíst, ale nic moc mi to neříká a nemůžu se v tom zorientovat, tak prosím radu zkušenějších, díky.
David1330
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 11. 7. 2012 15:15

LX 5 fotí i do RAVU. Tam už by Nokie ztrácela výrazně. V JPEGu za dobrých podmínek bych to nepoznal. Na běžné fotce. Není vše o chipu,ale i o velikosti optiky. Tam běžně velký fotomobil nemůže konkurovat.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod David1330 11. 7. 2012 15:29

A takže fotky za běžných světelných podmínek budou v JPEGU přibližně stejné? A v noci to bude jak?
David1330
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 11. 7. 2012 17:37

Řekl bych, že fotky z 808 budou lepší vzhledem k většímu čipu a novějším technologiím. Nevýhoda je celkem jasná oproti LX5 - nemá optický zoom. Ten digitální není špatný, ale na max. zoom z toho lezou fotky jako jenom z obyčejného mobilu.
Dost blbé je, že nemá RAW. Chce si to počkat na Lumie PureView, které budou mít Windows Phone 8, tam RAW 100% bude. Pokud na to nespěcháš, tak bych těch pár měsíců počkal, v opačném případě bych bral LX5. Jako mobil je 808 dnes o ničem, používá mrtvý systém.
Jinak tady je srovnání LX5 vs 808 a je vidět, že 808 to Panasonicu dosti natřela, obzvláště při vyšších ISO. http://asia.cnet.com/shootout-nokia-808 ... 216561.htm
Jakmile přijdou nové Nokia PureView s WP8, jsou všechny kompakty mrtvé. Já sám plánuji vyměnit svůj stařičký HTC Touch Diamond za něco takového. Tahat zrcadlovku všude s sebou mi nevadí, ale na druhou stranu to ani není zrovna 2x praktické a někdy už mi na ni nezbyde v batohu místo. Což je vlastně další velká výhoda oproti LX5 - dáš to do kapsy.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod David1330 11. 7. 2012 17:48

Aha, díky...Já se ptal už kámoše, ten mi řekl, že díky té optice, jak psal Rattus a dalším věcem, které se do toho telefonu prostě nedostanou, už si nepomatuju, co to bylo, nic mi to neříkalo, tak díky těm prostě žádnej fotomobil nemůže fotit líp než toto, ale chtěl jsem se zeptat a teďka mě to docela zmátlo, tak nevím...
David1330
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 11. 7. 2012 21:49

Pokud budou kompakty dále přidávat Mpix. na pidichipech potom podobné Nokie budou za určitých podmínek fotit lépe. Ovšem ,kdyby LX 5 měla chip Nokie,nebo alespoň větší než má teď,fotila by zcela jistě mnohem lépe než ten fotomobil. Má větší optiku a lepší sklo.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 11. 7. 2012 23:27

Sice má LX5 o chlup lepší optiku, ale kvůli senzoru je to pořád *****. 808 nepřizoomovaná dělá o dost lepší fotky. Sem tam se možná najde nějaký ten flare, ale to není problém přiclonit rukou...
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 12. 7. 2012 17:56

O dost lepší to bych tedy netvrdil. Co je to o dost?
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod David1330 14. 7. 2012 10:48

Koukám, že lidi moc aktivní ohledně tohoto tématu nejsou.
David1330
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 14. 7. 2012 11:16

A co bys čekal? Všechno tu již bylo řečeno, máš tady link na ukázkové fotky. Teď už je to jenom na tobě.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 14. 7. 2012 11:47

Kompakty doplácí na velikost chipu. Velikost co má LX 5 měly Canony před mnoha lety a ještě na 5-7Mpix.. Kdo touží dnes po kompaktu a tedy nechce zrcadlo ani výměnné objektivy má na výběr tak 5 fotoaparátů. Zbytek je na hraní dětem,a ani ony už to nechtějí. Mají přece foťák v mobilu. Kdyby měl LX 5 velikost chipu Nokie na 10Mpix. tak ji doslova deklasuje. Už jsem říkal několikrát,vyrobit superkvalitní fotomobil není problém,problém je zachovat velikost telefonu(tloušťku,váhu,proporce) Do 8mm těla prostě nejde nacpat Fulframe chip a xenon
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 14. 7. 2012 15:08

A jak píšu já. Kvalitní fotomobil nebude nikdy štíhlý a lehký.(při současném stavu optiky a techniky) A 808 je kromě foťáku drahá a tlustá kráva. Jako telefon průměr
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fre ddy 17. 8. 2012 09:11

Rattus rattus píše:LX 5 fotí i do RAVU. Tam už by Nokie ztrácela výrazně. V JPEGu za dobrých podmínek bych to nepoznal. Na běžné fotce. Není vše o chipu,ale i o velikosti optiky. Tam běžně velký fotomobil nemůže konkurovat.

Se ptal na porovnání s N 808 a ty sem planceš "běžně velký mobil"..

-- 17. 8. 2012 09:15 --

kentus píše:Řekl bych, že fotky z 808 budou lepší vzhledem k většímu čipu a novějším technologiím. Nevýhoda je celkem jasná oproti LX5 - nemá optický zoom. Ten digitální není špatný, ale na max. zoom z toho lezou fotky jako jenom z obyčejného mobilu.
Dost blbé je, že nemá RAW. Chce si to počkat na Lumie PureView, které budou mít Windows Phone 8, tam RAW 100% bude. Pokud na to nespěcháš, tak bych těch pár měsíců počkal, v opačném případě bych bral LX5. Jako mobil je 808 dnes o ničem, používá mrtvý systém.
Jinak tady je srovnání LX5 vs 808 a je vidět, že 808 to Panasonicu dosti natřela, obzvláště při vyšších ISO. http://asia.cnet.com/shootout-nokia-808 ... 216561.htm
Jakmile přijdou nové Nokia PureView s WP8, jsou všechny kompakty mrtvé. Já sám plánuji vyměnit svůj stařičký HTC Touch Diamond za něco takového. Tahat zrcadlovku všude s sebou mi nevadí, ale na druhou stranu to ani není zrovna 2x praktické a někdy už mi na ni nezbyde v batohu místo. Což je vlastně další velká výhoda oproti LX5 - dáš to do kapsy.
Fre ddy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 17. 8. 2012 11:50

Klid :love:
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 19. 8. 2012 11:25

LX5 ma jednu vyhodu ktora este moze pomoct: opticka stabilizacia...
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor