Fotoaparát podľa požiadaviek - do 300€

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod stefik911 13. 8. 2012 22:54

Vidím, že som mal asi asi zlú predstavu o súčasných fotoaparátoch. OK.

Ak teda vypustím hľadáčik a taktiež zoom. Aký fotoaparát si mám v danej cenovej relácii kúpiť? Poriadku svetelnosť nie a nie nájsť, fakt to pozerám poriadne často, googlim, pozerám e-shopy a len zriedka narazím na fotoaparát za takú cenu so svetelnosťou na dolnej hranici menšou ako 3. Dosť by mi pomohlo, ak poznáte nejaký web, kde sa dá podľa normálnych parametrov vybrať filter a zároveň tam majú poriadnu ponuku fotoaparátov. A díky za názory, možno ste ma zachránili pred zlou kúpou.
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daf 14. 8. 2012 07:54

Samsung EX1. Podle mě nic jiného s touto světelností za ty peníze neseženeš.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 14. 8. 2012 08:35

Pokud nevadí slabé video,tak ano.
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stefik911 14. 8. 2012 15:49

Slabé video nevadí, natáčanie videa som použil naozaj zriedkavo. Pozriem naň poriadne a uvidím, či by mi vyhovoval.
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stefik911 20. 8. 2012 13:05

Ten Samsung EX1 vyzerá veru dobre. Našiel som ešte jeden: Panasonic Lumix DMC-LX5. Podľa recenzií vyzerá tiež dobre, aké s ním máte skúsenosti? Cena je síce o 50€ viac oproti rozpočtu, ale možno natrafím na akciu a pod., tak uvažujem aj nad ním.

(Našiel som ho tu medzi profi-kompaktmi tu: http://www.digimanie.cz/art_doc-37E87CE318341751C1257A43004E3D6C.html
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 20. 8. 2012 18:54

Osobne nie, len z fotkami z neho. Stoja za to.
Napisal som aj clanok kde ho porovnavam s LX3.
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stefik911 20. 8. 2012 21:24

Prepáč, dobre som to nepochopil. Píšeš že: "Osobne nie, len z fotkami z neho. Stoja za to.
Napisal som aj clanok kde ho porovnavam s LX3." A v recenzii na konci máš že: "LX5 je v podstate dokonalý foťák a takmer nič mu nechýba ani v dnešnej dobe". Takže ho odporúčaš?
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 20. 8. 2012 21:41

Panasonic LX5 má stejný snímač jako Samsung EX1, ale umí z něj vytěžit víc. Rozdíly ale nejsou dramatické, v čem se liší výrazně je "přívětivost" ovládání, menší rozměry a podstatně lepší video. Na straně Samsungu je kromě lepší ceny ještě výhoda v podobě výklopného displeje. Zvaž, co je pro tebe důležité a jestli ti třeba LX5 stojí za příplatek 130€. Mezi náma, za 300€ máš na Slovensku nyní v akci Olympus E-PM1 se seťákem a věř, že ani Samsung EX1, ani Panasonic LX5 se na něj nečapou a rozměrově jsou si velmi blízko.

http://camerasize.com/compare/#163,186
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stefik911 20. 8. 2012 21:53

Dík, ja moc neplánujem viac do toho invesovať, maximálne tak náhradnú batériu + kartu + bižutéria, ale investovať do objektívu toľko čo do foťáku u mňa nehrozí.
Aj tak sa mi viac oplatí podľa teba kúpiť ten Oly s tým základným objektívom? Veľkosť mi až tak neprekáža, hlavne aby to robilo dobré fotky.

A neviem či to chápem dobre, ale svetelnosť toho objektívu (základného) je dosť mimo, či sa mýlim?
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 20. 8. 2012 22:01

Kup si Fuji X 10. Budeš vypadat jak fotograf :love:
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stefik911 20. 8. 2012 22:05

Cena je mimo, inak by som o ňom uvažoval :D
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 20. 8. 2012 22:07

To je ale foťák na dlouho. A vydrží. I když podle LX 7 a EX 2F má horší světelnost,zase má jiné výhody
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 20. 8. 2012 22:14

steffik: seťák má horší světelnost, ale snímač má Oly mnohem větší, takže ten handicap v blbým světle dožene no a v dobrým světle ty kompakty setře nadobro. V případě že tě to chytne, můžeš časem dokoupit super sklo - samozřejmě, nemusíš. U dosud jmenovaných ovšem nemůžeš.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stefik911 21. 8. 2012 22:00

Poraď prosím ťa ešte, chcel som pozrieť, aké objektívy sú k tomu Olympusu a nenašiel som, resp. nevyznám sa v tom a priamo k tomu foťáku som žiadne nenašiel. Tak pls. niečo kompatibilné?
stefik911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 21. 8. 2012 22:58

v podstatě můžeš koupit i dvouset za 400€ http://www.alza.sk/olympus-e-pm1-objekt ... heureka.sk nebo se vydat cestou šetření a časem koupit "povinnost" - Panasonic 20/1,7. Kompatibilní objektivy jsou s označením m4/3, neboli micro four thirds - Olympus a Panasonic.

jinak, do začátku bych si vystačil se seťákem 14-42 - v přepočtu na kinofilm 28-84 - který ti bohatě pokreje většinu potřeb. Pokud už teď víš, že tě určitě bude lákat vysoké přiblížení, tak jdi do toho dvousetu, ale mám za to, že většina lidí ocení právě pevný malý objektiv - lepší optický výkon, výborná světelnost, menší rozměry...

...a tady ještě hezčí nabídka (pro mně i barevně) http://www.mall.sk/kompakty-vymenitelny ... -150-black
reign
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka