rousini píše:Hlavně mě nahlodává myšlenka, že kompakt mě neuspokojí a jen absolvuju zbytečný mezistupeň.
Nezávidím ti ani sobě...
vobec to nemusi byt medzistupen - mozes pouzivat aj kompakt aj bezzrkadlovku .. napriklad podla poziadaviek na skladnost
Aspon tak to robim ja: beriem si so sebou to co ma minimalnu velkost a dostatocnu kvalitu.
Ak idem na festival, beriem vreckovy ultrazoom (je to hlavne cez den takze extremnu svetelnost netreba).
Ak na akciu s kamosmi, tak PEN s panacake objektivom (a oblecenie kde sa zmesti do vrecka, alebo minikapsicku), alebo aj setak do druheho vrecka.
Len vynimocne si beriem fotobatoh s ostatnymi objektivmi.
tomas.drahonovsky píše:jenže to jsme zase u té velikosti. G3 je velká jako menší zrcadlovka
to sa ti zda, lebo je fotena zvycajne len spredu.
Najvacsie rozdiely su v hrubke (DSLR s objektivom je hrubsia ako sirsia), vdaka comu na zrkadlovku musis vzdy pouzit fotobatog, alebo ju mat okolo krku (co ja odmietam: ked som mal neskladny ultrazoom, citil som sa ako japonsky turista). PS: aj na G3 mozes kupit pancake objektivy.
Olympus PEN E-P1 TLK + E-P3 DZ + Lumix 20 F1.7 + mZuiko 45 F1.8 + mZuiko 75 - 300; Sony H20
(občas príručná Fuji F50fd, u otca Konica-Minolta Z10, spadnuté Casio EX-V8 s vymeneným LCD)