Stalo sa mi pred mesiacom to iste. Pred cestou do Toronta, som sa na fotenie Niagarskych vodopadov vyzbrojil 2 novymi 4GB SD HC class 6 kartami. Aby som sa nestal zavislym na kvalite jedneho vyrobcu, jedna je Kingston, druha Pretec. Moja zrkadlovka Samsung GX-1S potrebovala upgrade firmware na 1.02 aby bola kompatibilna s kartami SD HC. Urobil som ho. Uz pocas fotenia mi prva karta zahlasila po nafoteni priblizne 160 snimkov (pri foteni do RAW to predstavuje zhruba 2GB dat) ze karta nie je naformatovana (co samozrejme bola). Po vymene a nafoteni dalsich priblizne 100 snimkov, to iste urobila aj druha karta. Viete si predstavit moje zdesenie, ked na hoteli, nesli ani jedna precitat vo vstavanej citacke v notebooku? Skratka, to co som z mojho fotenia nakoniec zachranil bolo 112 snimok z jednej a 5 snimok z druhej karty.
Software, ktory to dokazal, nebol ani Rescue Pro (ktory mi zapozical sused (dostal ho ku svojej SanDisk karte) ani shareware za 30EUR, ale opensource, ktory som nasiel pomocou wikipedie:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download zvany PhotoRec. Dufam,ze pomoze aj tebe. Mne pomohlo, ze som po zvysok cesty fotil uz len v JPEG na svoju Sandisk 1GB SD+USB kartu.

Samsung GX-1S aka Pentax *ist DS2, Schneider Kreuznach D-Xenon 18-55/3,5-5,6, Carl Zeiss Jena 50mm/1,8,
Pentax smc 40mm F2.8 Limited