Fotoweb pro začínající fotografy?

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ptth 6. 8. 2012 17:14

Nebyl by tip na nějaký československý nebo i zahraniční fotoweb?
Něco jako je photoserver.eu? Nebo galeria na fotoaparat.cz? Nebo http://www.photoextract.com/?
Ale něco, kde to žije a přežije i začátečník s výbavou za pár tisíc a zkušenostmi 000 nic:)
ptth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tinkao 7. 8. 2012 09:34

Já teď sleduji www.ephoto.sk
V sekci Fotoškola je dost odborných článků, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilejší. Fórum žije (někdy až moc :-) ).
tinkao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 7. 8. 2012 11:58

Když jsem začínal s digitálem našel jsem v podstatě vše tady http://fotoroman.cz/techniques2.htm
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ptth 7. 8. 2012 17:09

Ten ephoto.sk je super
Protože bych rád kromě článků i publikovat fotografie...děkuji
ptth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod John Doe001 7. 8. 2012 18:34

Na fotoroman.cz je bohužiaľ veľa odkazov nefunkčných.
John Doe001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daf 7. 8. 2012 23:05

Snad to dají brzo do pořádku. Byla by to škoda.

"Upozornění - chyba 404!
Velice se omlouvám ale jeden z vydavatelů mých článků, konkrétně www.idif.cz, na svém webu www.fotografovani.cz mění strukturu svých stránek a tak některé moje články na tomto webu jsou nedostupné. Čekám na výsledek této změny a v případě nouze budu muset vykutat mé staré články z archivu, což dá spoustu práce."
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ptth 8. 8. 2012 10:28

No to by byla škoda, protože jsou tam podle nadpisu super clanky :(
ptth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karelnojsky 15. 8. 2012 08:23

O veřejném nevím, pokud mají stát komentáře za něco a začátečníkovi pomoci. Fotoklub nebo striktně omezovaná galerie.

Za takovou megavěřejnou snesitelnou beru flickr, sice málokdy ti někdo poradí přímo k fotce, pokud se nezeptáš, ale většina cizinců má styl o kterém se může nám čecháčkům jen zdát, takže buď napíší, že se jim to líbí, případně co se jim líbí a pokud se něco nelíbí jdou dál.

V těch českých veřejných se jede na "brácha na mě.." a "oko za oko..", takže tam nic dobrého nečekej, taky v nich těžko najdeš někoho rozumného, ti všichni už pochopili a utekli.
Karelnojsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ptth 20. 8. 2012 07:18

:D ten poslední odstavec mě pobavil. Jo takhle to tu chodí.
Ephoto.sk jsem zkoušel a super. Ale asi to tam je náročný.

A kromě flickru něco velkého zahraničního není? Prý existoval nějaký photomediaworld.com a že to bylo dobrý, ale už to nejede.
ptth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 20. 8. 2012 14:57

Mám docela dost pozitivních reakcí od začínajících fotografů u článků na http://www.fototipy.cz :)
Podívejte se na www.fototipy.cz - databáze zajímavých míst k focení, tipy, rady a inspirace pro fotografy
dadajax
Návštěvník