Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
A couple of days before I'm posting this article, Nikon Japan announced (paraphrasing) that not all customers placing pre-orders would be able to receive their cameras when retail shipments are supposed to begin later this month. A reader comment on another of my articles about the Z7 asked how this could be, if Nikon is already cranking out Z7 bodies in large numbers. Since we're talking about Z7 production here, this seemed like a good place to address a question that I'm sure others have as well.
We'll see exactly what that announcement means, but we do know from the Tokyo shooting event that there's going to be at least one more firmware change before the cameras ship to retail. So the bodies that are being produced and stockpiled now almost certainly don't have the final firmware loaded on them yet. This is actually quite common in the camera world, with final firmware very often being written to the bodies just before shipment. I'm completely speculating here, but the continuing firmware refinement could be part of a delay in retail availability. Even if the firmware is finalized before the projected ship date, from the looks of it, Nikon will have a lot of bodies to update with it, only after which will they be able to be shipped.
Fidko píše:"asi to nemá stabilizaci čipu"
Nemyslis, ze je lepsie najskor sa pozriet do specifikacie predtym ako zo seba budes robit trolla ?
Ondrej Bobek píše:Rozoberanie fotoaparatu Nikon Z7: https://www.lensrentals.com/blog/2018/1 ... ss-camera/
Vyzera to tak, ze Nikon ma lepsie vyriesene tesnenia, nez bezzrkadlovky Canon a Sony
Ganec píše:kua chapi .. to chcete aby niekto za vás pozrel a vypísal čo je na tých videách zaujímavé?
(či čo? keď tu dávate iba linky a nijaký fakt k tomu)
To sa bojíte prejaviť svoj názor alebo ste takí lenivý si tie recenzie aspoň pozrieť?
Či len testujete druhých, že či tú recenziu vnímajú tak isto (negatívne/pozitívne) ako vy?
(sorry, ale v poslednej dobe nejako nestíham všetko pozrieť, takže netuším o čom tie videá sú .. ani či sa ich oplatí pozerať)
landov píše:Ondrej Bobek píše:Rozoberanie fotoaparatu Nikon Z7: https://www.lensrentals.com/blog/2018/1 ... ss-camera/
Vyzera to tak, ze Nikon ma lepsie vyriesene tesnenia, nez bezzrkadlovky Canon a Sony
Myslim, ze toto ma Nikon lepsie poriesene uz dlhodobo. Videl som jeden test, kde sprchovali rozne fotaky (az mi ich bolo luto) a N z toho vysiel jednoznacne ako vitaz.
landov píše:Ondrej Bobek píše:Rozoberanie fotoaparatu Nikon Z7: https://www.lensrentals.com/blog/2018/1 ... ss-camera/
Myslim, ze toto ma Nikon lepsie poriesene uz dlhodobo. Videl som jeden test, kde sprchovali rozne fotaky (az mi ich bolo luto) a N z toho vysiel jednoznacne ako vitaz.
PragmatickyRealista píše:Zkusim opet pragmaticky.
Cetl jsem dpreview, shlidnul ruzna video prvnich majitelu, cetl Hogana ( https://www.sansmirror.com/cameras/came ... z6z7-blog/).... Pravda, jeste jsem si se Z7 osobne nezafotil, takze me berte s rezervou
Z Canonu R moc nadsenej nejsem, respektive za ty penize asi OK, ale technologicky nic, z ceho by si clovek sedl na zadek. Ale i Nikon ma podle me taky jeste zasadni nedodelky... Tou hlavni je bezesporu podprumerny AF, respektive continous AF. Podle Hogana nejen horsi, nez D850, ale i nez D7500. Za ty penize by ty vysledky mely byt proste jine.... aspon na urovni A7iii, ale ani to nejsou. Jiste, nekomu je toto jedno, podle me je to jedno ze zasadnich omezeni obecne pro zivou fotografii.
Pak ten banding na sensoru, kdyz vytahujete stiny.... Neni to tragicke, ale trochu to kazi radost z vynikajiciho dynamickeho rozsahu snimace. Ale toto nastesti neni takova tragedie jak u Canon DSLR.
Nevim, jak vy, ale ja bych si zatim porad za stejny penize koupil D850.
bob222 píše:Ale inak súhlas s tým, že proti D850 Zetko zatiaľ nič moc neprinieslo...
bob222 píše:Otázkou je, či je ten banding tak zlý alebo len my sme už trošinku zpovykaný...
Ale inak súhlas s tým, že proti D850 Zetko zatiaľ nič moc neprinieslo...
feathoron píše:D760 nebude (psalo se o ní X let a nic